POLITIKA RADA

Za sva dodatna pitanja, zamolila bih Vas da me kontaktirate na sledeću e-mail adresu: bydanijela@gmail.com

1 – Ovo je lični i tematski blog, koji uređujem i vodim sama. Sve fotografije, crteže, video/audio snimke i tekstove koje vidite na ovom blogu, ukoliko nije drugačije naznačeno, su u mom vlasništvu i nije dozvoljeno preuzimati ih bez mog odobrenja. Nije dozvoljeno skidanje logoa niti ostalih natpisa sa mojih fotografija kao ni kopiranje fotografija i celih članaka sa ovog na druge blogove.

1.1 – Kopiranje delova teksta (citati) ili pojedinih fotografija na drugi blog dozvoljeno je samo ukoliko se pored preuzetog sadržaja navede izvor (odnosno link koji će voditi ka izvoru na mom blogu).

1.2 – Ukoliko je sadržaj preuzet sa interneta, isti će biti podkrepljen izvorom (izvor/source), ili odgovarajućom sintagmom: fotografija/video/tekst preuzet sa interneta. Na taj način će moj sadržaj biti dodatno istaknut i zaštićen.

2. – Zabranjeno je postavljanje mojih YouTube video tutorijala (html embed tj. ugrađivanje) na druge sajtove, bez mog znanja i odobrenja.  Da biste dobili dozvolu za ugrađivanje, blagovremeno me obavestite putem gore navedene e-mail adrese ili putem inbox-a moje fejsbuk stranice. U suprotnom, sadržaj će biti prijavljen kao narušavanje autorskih prava.

2.1 – Proizvodi korišćeni u nail art video tutorijalima kupljeni su mojim novcem i nisu sponzorisani. Ukoliko je nešto dobijeno kao PR uzorak, to će biti posebno naglašeno u članku.

*2.2 (tačka važi od 15.9.2016. godine)  – U nail art video tutorijalima proizvođači lakova i ostale dekorativno/preparativne manikir opreme nisu transparentno prikazani odnosno vidljivi su isključivo oni proizvođači odnosno brendovi koji su dostavili PR proizvode ili su sponzorisali njihovu vidljivost.

3. –  Pažnja: Molim Vas da budete obazrivi prilikom komentarisanja/iznošenja stavova ispod članaka na ovom blogu.Vređanje i omalovažavanje autora članka, sadržaja članaka i/ili osoba koje učestvuju u raspravi (kao i upotreba vulgarnih reči) je strogo sankcionisana. Komentari koji prekrše gore navedena pravila biće automatski uklonjeni bez obaveštenja, a autor komentara trajno blokiran sa bloga. Takođe, mejl blokiranog autora će biti javno prikazan kao opomena. Budite fer i svoje mišljenje iznosite na korektan način.

4. –  Ovaj blog prihvata plaćene reklame i plaćene recenzije proizvoda (plaćeni PR tekstovi). Takođe, učiniću i prihvataću besplatne proizvode u svrhu pisanja iskrene/objektivne tekstualne i/ili video recenzije, i sve ostale uslužne oblike kompenzacije iz kompanija i drugih organizacija. Pod kompanijama podrazumevam isključivo one kompanije i organizacije koje su srodne sa sadržajem koji se može pronaći na ovom blogu, a to je sledeći sadržaj – nega ruku, noktiju i zanoktica, recenzije lakova i proizvoda za negu prirodnih noktiju, pribor za nokte, lakovi za nokte, izrada nail art video tutotijala na YouTube-u, ukrašavanje noktiju odnosno nail art i ostala manikir dekorativa. Ponude koje nisu srodne sa sadržajem ovog bloga neće biti prihvaćene.

5. – Sve nail art kreacije koje vidite na ovom blogu su lično moje ideje i nikada nisu rekreacije drugih devojaka, nail art profesionalaca i/ili blogerki, stoga polažem puno pravo na njih. Rekreiram jedino one nail art kreacije koje je većina devojaka uveliko rekreirala i postavila na internet. One, kao takve, ne podležu autorskim pravima, poput nekih svima poznatih prazničnih manikira, tigrastog i drugog životinjskog printa, cveće, tačke, štrafte na noktima.

6. – Blog je namenjen svim devojkama koje žive i/ili konzumiraju kozmetiku koja se može pronaći na tržištu Istočne Evrope – međutim, recenzije proizvoda koje radim su internacionalnog karaktera i oslanjaju se ne samo na srpsko tržište već i tržište prostora bivših Jugoslovenskih republika, ali Evropskog kontinenta i šire. Ukoliko nešto nije dostupno na našem tržištu, to striktno naglasim u tekstu.

6.1 – Nikada ne iznosim utiske drugih ljudi (blogera ili profesionalaca) dok pišem članke ili radim recenziju proizvoda. Ukoliko je to u pitanju, posebno naglasim u tekstu. Moje lično mišljenje o proizvodima i recenzije istih poštovaće zakon blogerske objektivnosti i nepristrasnosti i taj zakon nikada neće biti narušen na ovom blogu. To znači da izvršene kompenzacije nikada neće uticati na objektivnost iznošenja podataka o određenoj temi ili proizvodu, već će uvek (i isključivo) to mišljenje biti objektivno i iskreno.

Autorka bloga bydanijela.com, Danijela Vojnović