3 recenzije u jednoj! Golden Rose Rich color br.35 / Utisci i poređenje / VIDEO DEMO

U jednom YouTube videu iz decembra 2014. godine rekla sam da mi je žao što sam ga potrošila, a nisam stigla da odradim njegovu recenziju. Drugim rečima, nisam ni razmišljala koliko ću ga još puta kupiti nakon te izjave. Nepravda je ispravljena tim pre što sam ga za ove četiri godine kupila još barem 3 puta (ako ne i više)! O njemu se mnogo pričalo, priča se i danas. Iako je na tržištu prisutan godinama unazad, a u mojoj kolekciji već drži “titulu veterana”, nisam nikada sela i pripremila blog post. A, pošto je upravo sačuvana još jedna u nizu prazna crna bočica za sledeći video o potrošenim proizvodima, red je da konačno napišem te reči hvale koje imam o njemu i tako vas uputim na ovaj link ukoliko se zainteresujete za dobrog “gotičara”.

Crni lakovi su nešto što trošim u velikoj meri i zbog toga mi je važno da oni budu kvalitetni. Obično ih kupujem prema preporuci inostranih nail art blogerki, retko eksperimentišem kao što je to slučaj sa belim lakovima. Ali, planiram to da promenim!

Danas za vas imam crni lak kojem se uvek vratim, jer za cenu od samo 120 dinara nudi neverovatan kvalitet, toliki da nisam imala potrebe da tražim lak koji će ga zameniti (ili nadmašiti). Ipak, u međuvremenu se desilo da je jedan crni lak potpuno nadmašio sve koje sam do tada probala i on je definitivno moj omiljeni crni lak svih vremena / ibd Black Lava / recenzija ovde. Odmah iza njega mesto zauzima Golden Rose Rich color #35, a na trećem mestu je jedan od lakova koje ću danas porediti sa njim. Pre nego što pročitate recenzije, pogledajte ovaj video demo:

AMBALAŽA, KOLIČINA I CENA

Bočica izgleda kao i svi lakovi iz Rich color kolekcije, kvadratnog oblika i količina laka koja se dobija je 10,5 ml, što uz redovno korišćenje može da potraje i do 8 meseci. Cenu sam navela u prethodnom delu teksta, i ona je standardna – ista u svim parfimerijama i drogerijama. Što se tiče odnosa cene, kvaliteta i količine laka koju dobijate, ubedljivo najbolji crni lak na našem tržištu. Četkica je, inače, pljosnata i proširena, što je moj omiljeni tip četkice za aplikaciju. Njome se lepo može prići korenu nokta, jer je oblo sečena.

FORMULA, APLIKACIJA I POREĐENJE

Golden Rose Rich color #35

Rich color 35 je kremaste – ali i ređe konzistencije! To se jasno vidi već kada otvorite bočicu i podignete četkicu u blizini grlića bočice i otklonite malo laka tako da on krene da glizi niz grlić. Čak možete pomisliti i da je lošije pigmentovan, međutim to je samo vizuelni efekat koji ostavlja ređa formula. Kad je o aplikaciji reč, ona je lagana, ukoliko se ima u vidu da je ređe formulisan lak i da se lako može podliti u predelu zanoktica. Nisam nikada uočila nepravilnosti poput pojave mehurića, bilo za vreme nanošenja ili nakon sušenja laka. Drugi sloj ne menja intenzitet boje.

Sledi tabela koja prikazuje Golden Rose Rich color 35 u poređenju sa dva crna laka slična njemu koje imam u kolekciji: p2 cosmetics “Eternal” i Golden Rose Color expert 60. Poredila sam njihovu: količinu, četkicu, formulu i završnicu. Za sva četiri segmenta sam označila žutim dva laka koja su prema tom kriterijumu najpribližnija (npr. prema količini laka u bočici najsličniji jedno drugom su Golden Rose Rich color 35 i Color expert 60 – 10,5ml/10,2ml). Ispod tabele su detaljne recenzije gore pomenutih lakova.

p2 cosmetics ETERNAL

Za razliku od GR RC #35, p2 “Eternal” iz Color Victim kolekcije je dostupan u količini od 8 ml i možete ga kupiti samo u drogerijama u Nemačkoj. Dakle, nije dostupan na tržištu Balkana. Četkica je klasična, uska i ravno sečena, pri aplikaciji je dosta gušći ali je podjednako pigmentovan kao Rich color. Takođe, ima više gelastog u formulaciji – nije čista krema. To je i razlog zašto je završnica prvog sloja drugačija. Gelastija je i ima za nijansu viši sjaj. Daje blagi “sendvič” efekat koji se u procesu sušenja gubi. Intenzitet same boje je jednak kod oba laka – identično izgledaju, osim što je Rich color sa plastičnom završnicom. Sporije se suši od GR. Na noktu deluje “punije” od GR, ali pokrivna moć se ni malo ne razlikuje – oba su odlična. Sa druge strane, drugi sloj odaje da ovaj lak nije toliko intenzivan kao Rich color. Zbog tog blagog gel efekta lak ima određenu “dubinu” i završnica deluje želatinasto i manje intenzivno. Njegova cena je oko 2 eura.

Golden Rose Color Expert #60

Četkica je blago proširena i pljosnata, ravno sečena / mada obla u uglovima što daje utisak da je oblo sečena iako nije! Za razliku od prethodna dva ima užasno jak miris/prodoran. Izuzetno je gust, ali ta gustina ne može da naškodi laganoj aplikaciji u dva poteza. Četkica povlači lak sa slobodnih ivica nokta i tu se već može videti da ovaj lak nema tako dobru pigmentaciju kao prethodnici. Prvi sloj deluje da ima staklast sjaj ali on se vrlo brzo gubi u procesu sušenja. Zapravo, ovaj lak se suši i izgleda identično kao p2 – postoji iluzija tog nekog “gel efekta”, iako su oba laka kremasta.

      Poređenje četkica /s leva na desno/ Golden Rose Rich color #35, p2 Eternal, Golden Rose Color expert #60

ZAVRŠNICA, SUŠENJE I POSTOJANOST

Prvi sloj se zaista brzo suši, a pokriva dovoljno da se / ukoliko baš žurite / može preskočiti nanošenje drugog. Suši se tako da deluje kao da je formula blago gelasta, ali nema gel odsjaj već je plastičan. To je posebno vidljivo kada se prvi sloj potpuno osuši – tada je jasno da je u pitanju čist kremast lak. Ujednačeno se nanosi, a isto tako se i suši. Takođe, ima plastičnu završnicu, bez visokog sjaja.

KOJI LAK BIH VAM ZAISTA PREPORUČILA DA PROBATE?

Najiskrenije, jedini lakovi koje bih bez problema ponovo kupila su Golden Rose Rich color 35 i p2 Eternal. Color expert ispada iz ove trke iz dva razloga – zbog njegove gustine pri aplikaciji i slabije pigmentacije u odnosu na druga dva. Takođe, četkica povlači lak, što je veliki minus baš zato što je crna boja u pitanju, a miris je toliko prodoran da me na kraju i konačno odbija od kupovine. S obzirom da su oba Golden Rose laka iste cene, Rich color je neuporedivo bolji izbor.

Ukoliko budete u prilici da kupite p2 Eternal, kupite ga! Sto posto sam ubeđena da ćete mi se javiti da mi zahvalite na odličnoj preporuci! 🙂 Ne zaboravite na preporuku sa početka blog posta, taj crni lak je što se mene tiče ubedljivo najbolji na našem tržištu!

U svakom slučaju, sa svim svojim vrlinama i manama, sva tri laka su dobra – ali sam jedan od njih izbacila iz favorita zbog ličnih afiniteta. Zanimaju me vaši utisci, pišite mi ukoliko ih imate, a posebno ako se razlikuju od mojih!

Fotografije lakova u krupnom planu možete gledati na mom Instagramu @bydanijela

Prati me ili podeli blog post: