Ultimativni vodič za LEOPARD NOKTE 🐾 jesenji trend

Danas delim sa vama najvažnije informacije koje treba da znate ukoliko želite da uradite sebi ili drugarici leopard nail art, ne pečatom već slobodnom rukom.

Prvo, izbor boja je jako važan!

*Već postoji video na ovu temu na mom kanalu, ali tada sa namerom nisam koristila dobre boje, jer sam imala pastelno žutu bazu koju nisam htela da skidam. Međutim…

Baza leopard manikira je UVEK bež ka senf žutoj nijansi, kako bi se naredne dve boje (braon i crna) bolje istakle i uklopile u manikir.

Nanosim dva sloja ovog laka čiju ću recenziju podeliti na Instagramu.

Za sledeći korak biće vam potreban jedan kremasti braon lak, klasična boja čokolade. Da bi leopard print na kraju izgledao dobro – ovakav braon lak je neophodan. Ne može ga zameniti ništa slično, pokušavala sam više puta i jednostavno ne izgleda lepo tj. uopšte ne odaje utisak leopard printa. Znači, mora boja čokolade!

Takođe, biće vam potrebna tačkalica, ali ne ona sa najsitnijom kuglom, već sa malo većom. Ukoliko nemate ovakvu tačkalicu – iskoristite čiodu, vrh od ukosnice ili hemijsku koja ne radi – to je odprilike ta veličina tačkalice koja vam je potrebna.

Najbolje ćete uraditi leopard print na jednom noktu ako se služite (kako sam ga nazvala) Pravilom 4×4 – 4 velike i 4 manje braon fleke.

Prvo nanosim 4 veće u različitim delovima nokta, tako da budu što više udaljene jedne od drugih (to je jako važno kako se kasnije flekice uokvirene crnim ne bi dodirivale). Nakon velikih dodajem  u obliku malo veće tačke 4 manje fleke. Nanosim ih uglavnom tako da popunjavam prostor između velikih fleka. Namerno ostavljam nokat na par mesta upražnjen, jer ću na kraju dopuniti manikir, videćete već kako.

Da bi manikir izgledao zaista dobro na kraju, moje iskustvo kaže da se mora koristiti crna akrilna boja (umesto crnog laka) i tanka/kratka nail art četkica.

Zašto akrilna boja? Zato što se četkicom akrilna boja mnogo lakše nanosi od laka, nemate problema sa zgrušavanjem ili nanošenjem previše crne boje na nokat (kao što je slučaj sa lakom), a čak i ako pogrešite akrilna boja se pre nego što se osuši može skinuti vodom – i zbog toga je ona idealna za početnike. Jednom kad probate da iscrtavate sitne detalje akrilnom bojom, više nikada nećete za to koristiti lakove.

Suština je da razredite crnu akrilnu boju sa malo vode, potopite komplet četkicu u nju, i zatim njenim vrhom okružujete najpre velike braon fleke. Crni krugovi ne smeju biti puni, nego isprekidani na najmanje dva, a najviše tri mesta – sve to možete videti dok ja nanosim crnu boju oko flekica.

Velike flekice su obično okružene sa crnom koja je isprekidana na tri mesta, a manje fleke imaju dva prekida crne.

Pošto završim sa flekicama, ostaje mi prostor koji bih mogla dodatno da ispunim bojom. To i radim tako što vrhom četkice dodajem crne flekice na dva – tri mesta, gde je ostalo najviše prostora. Ako primetite da vam je ostalo mnogo prostora, slobodno ubacite veću crnu fleku, nećete pokvariti efekat.

Dolazimo do najveće prednosti akrilne boje, a to je nanošenje nadlaka! Kad koristite akrilnu boju ne morate brinuti da li će vam se crni lak razmazati i pokvariti manikir, jer se to ne dešava.

Koristim nadlak sa gel efektom, inače je nov u kolekciji, i kad steknem utiske pisaću o njemu na blogu.

Sada sve ovo pogledajte i u video formi na mom YouTube kanalu i obavezno kliknite na dugme “SUBSCRIBE” ukoliko niste do sada!

Prati me ili podeli blog post: