Konačno mišljenje o Poshé brzosušećem nadlaku × poređenje sa mojim miljenikom!

Dosta hvaljeni Poshé brzosušeći nadlak kupila sam još u oktobru prošle godine u Alexandar cosmetics-u, ali s obzirom da sam koristila dosta nadlakova uporedo sa njim, uspela sam da ga potrošim tek pre nekoliko dana iako sam ga najčešće koristila. Drugim rečima, trajao mi je (a i vama će verovatno potrajati) dosta dugo.

Prema ambalaži dosta liči na mog miljenika Ez Flow Fast Finish (slika poređenja je ispod), pa sam sačuvala i kutiju kako biste znali preko fotografija o kojem se nadlaku tačno radi (čini mi se da je jedan od retkih koji imaju kutiju, pa ćete ga lako prepoznati među drugim nadlakovima u pomenutoj radnji). Lila, sa belim cvetićima, verovatno najslađe pakovanje koje sam videla.

Ono što sam primetila je da ga porede sa Seche Vite nadlakom, ali zbog brzog zgrušavanja nisam bila previše zadovoljna njime, iako je davao zaista fenomenalan finish, gel tj. “sendvič” efekat, a manikir je sa njim mogao da potraje danima. Slično je i sa Poshé nadlakom.

Naravno, sve detalje sam sačuvala za vas i danas vam pišem o tome da li mi se dopao (ili ne?), koje su njegove karakteristike, vrline, mane, ali i sličnosti sa drugim nadlakovima koje sam testirala ranije. Pa da krenemo…

  • Ambalaža, količina i cena

Pored kutije, nadlak je smešten u plastificirani dodatak u koji bočica lako ulegne, tako da uvek stoji uspravno bez mogućnosti da se slučajno iskosi u fioci i time potencijalno mućka (što kasnije može lako da prouzrokuje mehuriće). Brzosušeći nadlakovi su po pitanju stvaranja mehurića dosta osetljiviji od klasičnih.

Zbog toga sam ga svaki put vraćala u kutiju (ne, nije me mrzelo, znala sam da ću ga tako duže sačuvati, pa i od vazduha koji čini da se brzosušeći lak krene brže zgrušavati).

I da, delimično sam uspela u tome, barem u poređenju mog iskustva sa iskustvom drugih devojaka. Inače, letnji period je poznat po tome što “ne toleriše” brzosušeće nadlakove, pa nemojte da vas čudi kad kažem da mi je na dnu ove bočice ostalo vrlo malo zgrušenog nadlaka, jer… jul je! 🙂

Bočica je blago konusna, staklena i obla pri dnu. Četkica je potpuno klasična (nije pljosnata niti proširena), ali to ni malo ne umanjuje njenu odličnu moć aplikacije, vrlo je lako sa njom upravljati jer formula laka nije prezahtevna.

Količina nadlaka koju dobijate je 14ml, ali moj subjektivni osećaj je da je trajao kao da poseduje najmanje 18ml. Cena? U radnjama i na zvaničnom sajtu: 540 rsd. Kliknite (ovde) ukoliko poželite nakon moje recenzije da ga poručite online.

  • Formula, aplikacija i poređenje

Na Instagramu sam (dan kad sam ga kupila) objavila sliku ispod koje sam napisala da me ambalažom neodoljivo podseća na moj omiljeni nadlak ikada, Ez Flow Fast Finish, koji kupujem iznova već skoro dve godine u istoj prodavnici. Svaki put uzmem dva, kako bih imala zalihe.

Istina, Poshé sam kupila tek nakon što sam videla da u lokalnoj Alexandar cosmetics prodavnici nemaju na stanju Ez Flow. Dopala mi se njihova sličnost i dala sam mu šansu!

Militraža ista, ambalaže vrlo slične, četkice identične, pa čak i miris (prodoran miris lepka, s tim što mi lično više prija miris koji ima Ez Flow, jer je malo ublažen). Čak se i za vreme aplikacije četkice isto ponašaju, i u najviše tri poteza se nadlak lepo rasporedi duž nokta. 

Međutim! Tek nakon aplikacije sam shvatila da su njihove formulacije različite.

Stvar je u tome što je Ez Flow ređe formulacije i daje tanku sjajnu završnicu, dok je Poshé dosta gušći i daje polu-gel-polu-sjaj završnicu (u smislu da nije potpuno gel kao što te čini Seche Vite, niti je gust kao on – ne stvara debeo “sendvič” efekat, već je završnica blago zadebljana i zadržava odsjaj).

U svetu nail art-a taj efekat (kako sam ga ja upravo nazvala) “polu-gel-polu-sjaj” završnice nazivaju “dull effect”. Dakle, završnica nema potpuni sjaj, već je prigušena zbog same gel formulacije nadlaka koja pri sušenju na površini preovladava, pa je samim tim sjaj diskretniji: eng. “dull” / “zamagljen”.

  • Završnica, sušenje i postojanost

Priča oko završnice delimično je završena u prethodnom delu teksta, ostaje mi samo da potvrdim da se ona ne menja nakon dužeg vremenskog perioda, sjaj ne bledi.

Jedina mana vezana za završnicu koju moram da istaknem je povlačenje laka u predelu korena nokta, zbog čega se formira okvir oko nokta koji deluje kao da je lak popucao. Zapravo, njega je samo nadlak u procesu sušenja povukao sa sobom, a trag koji ostaje je takav da deluje kao da je lak na tom mestu popucao. Ovo se posebno dešavalo ukoliko na još uvek svež manikir (neprosušen) nanesem nadlak. Zbog toga je moj naiskreniji savet da sačekate da se lak potpuno osuši pre nanošenja ovog nadlaka.

Istina je da vremenom nadlak postaje gušći (jer čestim otvaranjem bočice on dolazi u kontakt sa vazduhom). Napisala sam iznad da to nikako ne prija brzosušećim nadlakovima (što ovaj jeste), a naročito ne leti. Zbog toga mi je ostalo vrlo malo zgusnutog, neiskorišćenog nadlaka na dnu, ali ne žalim, dugo je trajao. Manikir će vam nakon nanošenja ovog nadlaka biti suv za manje od tri minuta i to je njegov najveći adut.

Tokom mog višemesečnog testiranja mogu reći da je prosečno trajanje manikira sa Poshé nadlakom 4-5 dana. Tada kreće da se krza na vrhovima noktiju i lak otpada u većim komadima. Naravno, ovo podrazumeva da je prethodno nanet bazni lak i da nokat nije bio zamašćen, u suprotnom nadlak neće imati toliku postojanost.

Da li bih ga ponovo kupila? Nakon dužeg razmišljanja moj odgovor je, ipak, DA. Nije stvarao mehuriće, što je preduslov broj jedan da nadlak kod mene prođe test. Izdržao je leto uspešno, četkica nije povlačila lak (što je za nail art izuzetno važno), iskorišćeno je (skoro celih) 14ml, ekspresno sušenje, zanimljiva gelasto-sjajna završnica. Povlačenje laka u predelu zanoktica je jedina sitnica na koju se mora obratiti pažnja. Ostalo su i više nego prolazne ocene.

Prati me ili podeli blog post: