BAROK nokti u bojama proleća! / video tutorijal

Danas ću vam pokazati kako sam uradila ove nokte inspirisane arhitekturom Baroka.

Biće vam potrebno da izdvojite svetlo plavi i tamno sivi lak, kao i silikonsku nail art podlogu, a ukoliko je nemate možete iskoristiti bilo kakav silikonski podmetač. Pored toga koristiću najmanju tačkalicu za nail art, pincetu i male makaze.

Nanosim sivi lak na mat podlogu u pravougaonom obliku i u malo debljem sloju. Odmah nakon što sam nanela njega uzimam plavi lak i spuštam na sivi lak nekoliko kapljica različitih veličina. Važno je da budu blizu, ali da se ne dodiruju.

Uzimam tačkalicu i počinjem da je pokretima prevlačim po površini lakova u obliku vrtloga tako da se sivi lak počne razlivati po plavom i obrnuto. Ukoliko nemate ovako tanku tačkalicu mogu vam pomoći čačkalica ili igla. Ne postoji neki određeni cilj kako šara na kraju treba da izgleda, ali ono što je važno je da su na kraju dobro uočljive obe boje tj. da se vidi što više tih malih vrtloga na površini, jer je prepoznatljivost baroknog stila upravo to.

Nakon što ovo uradite ostavite pet minuta da se prosuši, nanesite nadlak i sačekajte da se površina kompletno osuši i da se formira stiker.

Stiker ćete lako skinuti pincetom kada se potpuno osuši. Malim makazama sam oblikovala ivice stikera, nanela jedan sloj baznog laka na nokat i prislonila stiker kako bi se zalepio za površinu nokta. Ovde treba voditi računa da se stiker ne pritiska preterano, jer uvek postoji mogućnost da se nije do kraja osušio, pa možete pokvariti efekat. Ovo je najbitniji deo izrade manikira i treba mu posvetiti najviše pažnje.

Višak oko noktiju sam otklonila makazama, a zatim četkicom i uljanim skidačem laka i na kraju sam nanela sloj nadlaka koji daje gel izgled manikiru.

Prati me ili podeli blog post: