Miris proleća… JIMMY CHOO Illicit Flower • Brzi nokti za Dan zaljubljenih

U susret Danu zaljubljenih donosim vam jednominutni efektan uokvireni manikir inspirisan kutijom mog trenutno omiljenog parfema do kojeg možete doći u svim Sephora parfimerijama.

Jimmy Choo je ovaj parfem plasirao 2016. godine, i idealan je dnevni – prolećni parfem. Njegove bazne note su: Sandalovina, Kašmir, Mošus i Vanila; gornje note su: kajsija i mandarina, dok su srednje note: cvet grejpfruta, jasmin, ruža, kruška i bela frezija.

Kreč beli lak je baza. Odlučila sam da za okvir manikira koristim gliterasti toper koji ima moćan svetlucavi odsjaj i koji se poklapa sa bojom kutije koja me je inspirisala, a to je neka boja između roze, crvene i ljubičaste, jako je neobična. Uz taj gliter lak koristila sam tanku četkicu za nail art.

Počinjem sa baznim kreč belim lakom, dva sloja. Preporučujem da manikir radite u kombinaciji sa oblim ili bademastim oblikom noktiju, jer deluje mnogo ženstvenije u odnosu na kockaste nokte koji kada su uokvireni deluju grubo.

Nanosim gliter lak na papir i tankom četkicom lagano utapkavam uz ivicu nokta, vodeći računa da gliter imam samo na vrhu četkice, čime prevlačim gliter tj. šljokice duž ivice nokta. Na taj način pravim okvir oko nokta. Tehnika nije ni malo teška, važno je samo da ne preterate sa količinom šljokica na vrhu četkice. Ukoliko i pogrešite, lako ćete prekriti tu grešku nanošenjem belog laka preko šljokica.

Lično obožavam uokvireni manikir, i često ga radim sama sebi posebno za bitne događaje, jer je brz, a svi ga primete. Završavam manikir slojem nadlaka koji zaglađuje površinu na kojoj je gliter i dodaje sjaj noktima.

Prati me ili podeli blog post: