Konačni UTISCI o nadlaku • CRISNAIL Ultra Shine Top Coat + baba Danijelin savet o Instagramu

Recenziju novog nadlaka kojeg već duže vreme testiram najavila sam pre par dana fotografijom na InstaStory-ju.

A sada nešto jako #važno:

Ukoliko me ne pratite na Instagramu obavezno to učinite, jer zbog ograničenog reach-a kojim Facebook praktično teroriše blogere morala sam potpuno da se prebacim na Instagram. Kao što ste verovatno već zapazili, uopšte više nisam aktivna na FB stranici, jer od 3500 ljudi moji novi postovi dođu do maksimalno 300, 400 ljudi, što je poražavajuće malo.

Sa druge strane, na Instagramu možete čitati recenzije lakova, ali i saznati mnogo korisnih informacija preko InstaStory-ja koje ne delim više nigde na društvenim mrežama, a reach je neuporedivo bolji. Zapratite moj profil klikom ovde.

Iako ne volim preterano da slušam “baba Savete za društvene mreže” ovaj put jednostavno moram da vam dam moj najiskreni savet da: ukoliko ga nemate, obavezno napravite Instagram profil, jer će uskoro u mnogim aspektima potpuno zameniti Facebook. Blogeri su već masovo prešli na IG, pa nemojte propuštati korisne informacije od njih samo zato što vas tamo nema. Verujte mi, dođite, i videćete sve njegove prednosti. Ne bih više dužila o Instagramu.

Vraćam se recenziji!

Ambalaža, količina i cena

Crisnail Ultra Shine nadlak sam kupila na prošlogodišnjem Sajmu kozmetike i odmah ga paušalno ocenila kao “nadlak nižeg ranga”. Zašto? Sudite mi, ali takav utisak sam stekla zbog izgleda ambalaže (tačnije kvaliteta čepa). Kao i svako žensko, ambalaža mi je veoma bitna, a plastika od koje je odrađen čep ove bočice izgleda baš skromno (kao da je u pitanju “indie” proizvođač lakova koji trenutno nema mnogo novca da uloži u ambalažu). Staklo bočice je peskirano – mat i, iako je font lepo ugraviran na staklu, utisak je i dalje isti – izgled ambalaže je skroman za jedan uveliko izgrađen brend. Četkica je gusta, ravno sečena i po malo kruta. Sadrži 14 ml nadlaka, a kupila sam ga po ceni od 300 din. (nije bio na popustu na Sajmu).

Formula i aplikacija

Ne dopada mi se konzistencija ovog nadlaka – previše je gust za jedan završni lak. Sporo (možda bih čak to mogla nazvati i predugo) sušenje. Aplikacija je čudna, otežana zbog krutosti četkice. Prevlačenjem četkicom preko nokta (čak i sa malom količinom nadlaka na njoj) formiraju se čudni mehurići puni vazduha, sa kojima je teško izaći na kraj – a da se ne zadrže na površini. Srećom, zbog velikog iskustva meni to nije predstavljalo problem, ali sam sigurna da bi mnogima od vas takva fomulacija zasmetala.

Svako novo prevlačenje četkicom je sve gore i stvara dodatne mehure. Zbog toga sam (da bih izbegla mehuriće) nanosila tako što sam imala veću količinu nadlaka na četkici i nanosila sam ga “lebdećom tehnikom” – tehnika gde je četkica iznad nokta i ne dodiruje površinu nokta ni u jednom momentu (služi samo da ravnomerno rasporedi lak duž nokta). Jedino tako sam uspela da sprečim dodatnu pojavu vazduha (mehurića). Takođe, brzo sam ga nanosila sa što manje poteza četkicom.

Završnica i postojanost

U prvi mah daje lep sjaj završnici. Ne izražajan, ali lep. Ipak, nakon nekoliko sati potpuno gubi sjaj i postaje “gelasto/plastičan”. Ono što je najvažnije je da ne daje “sendvič” efekat noktima i nokti ne izgledaju “predebelo” ni u jednom momentu, iako su postojale velike šanse za to – s obzirom da je sam nadlak gust.

Zanimljivo je da različito reaguje po pitanju postojanosti, a sve zavisi od kvaliteta laka ispod njega. Ukoliko mu lak ispod njega “ne odgovara” ima tendenciju da ga povuče sa slobodnih ivica nokta i tako “ogoli” nokat u tom predelu (manikir deluje kao da je iskrzan). To se može desiti u roku od jednog dana, a dešavalo mi se samo ako ga nanesem na kremaste lakove. Sa druge strane, u kombinaciji sa lakovima gelaste formule funkcioniše mnogo bolje. Čak i ako su ruke u dodiru sa vodom manikir može da potraje tri dana.

Dakle, nije ultra postojan niti je Ultra Shine kako obećava bočica, ali je sasvim pristojan za tu cenu. Fotografiju sa njim na delu možete videti na (postajem dosadna) Instagramu. 🙂

Prati me ili podeli blog post: