Kako da? Kamuflaža NOKTI • detaljan video postupak | bydanijela.com

Ako mene pitate vreme za maskirni manikir je… uvek! Zbog toga vam u današnjem blog postu donosim detaljan tekstualni postupak kako da ga uradite, korak po korak.

Bazni lak koji sam odabrala je tamna maslinasto zelena, dva sloja. Preporučujem da radite sa lakovima koji imaju kremastu formulu i koji su dobro pigmentovani, jer ćete tako postići najbolji efekat.

Umesto nail art tačkalice možete koristiti iglu ili čačkalicu. Boja koju ću koristiti za prve šare je svetlija maslinasto zelena, koja ima dosta sivog podtona (ali koji nije toliko vidljiv u videu). Suština je da na parče papira nanesete lak, umočite tačkalicu i onda nanosite na nokat u nepravilnoj formi. Ne smete pritiskati tačkalicom nokat, već naneti kapljicu na nokat i onda je samo oblikovati po površini, tako da vam tačkalica bude “u vazduhu” iznad kapljice.

Prva boja je uvek maslinasto zelena i fleke koje pravite sa njom treba da zauzimaju najviše prostora na noktu, ali da idu što više „u dužinu“ (tj. treba da pravite duguljaste šare koje idu blago dijagonalno) i koje imaju tanke završetke ka sredini nokta. Takođe, ove šare se moraju završavati pri korenu nokta, na bočnim stranama i na slobodnoj ivici, jer su važne podjednako kao i bazni tamno zeleni lak. Treba da bude do 5 ovakvih šara na svakom noktu.

Sledeća boja je obično svetlo braon ili „boja peska“ ali ovaj put sam odabrala lak u senf boji jer sam želela malo drugačiju kamuflažu. Boja koju odaberete kao sekundarnu se nanosi drugačije, i to tako što je jednom ivicom uvek spojena sa šarom u zelenoj boji (čak u nekim slučajevima i prelazi preko nje) i izgleda kao nepravilna fleka koja je ili široka ili blago izdužena (sve zavisi od vaše procene). Isto se radi do 5 takvih šara po noktu. Najvažnije je da su spojene sa zelenim šarama i da su vizuelno manje od njih.

Poslednje crne šare su najsitnije i nanose se ili uz površinu prethodnih šara, ili na prespoju tamnih i senf zelenih šara. Te šare su sitne, tanke i imaju dva ili tri kraka. Najbolje je naneti do 4 takve šare po noktu.

Nakon 15-ak minuta treba naneti nadlak kako bi konačan manikir dobio uglačanu površinu i izražen sjaj.

Prati me ili podeli blog post: