Sajam kozmetike Oktobar 2017 / NOVITETI I MOJI UTISCI

Zbog privatnih obaveza odlazak na ovogodišnji Sajam bio je pod velikim znakom pitanja, ali sam ipak uspela da se organizujem. Confession time: Za razliku od Sajma knjiga (na kojem sam redovni posetilac već 10 godina) nikada nisam posećivala Sajam kozmetike i prošle godine sam bila prvi put. 🙂 Zbog toga ne mogu detaljno ulaziti u analizu “Sajam kozmetike: nekad i sad”, ali vam mogu preneti uporedne utiske od prošle i ove godine.

(s leva na desno) Zoya Louise, Cuccio Eye Candy in Miami, Crisnail Ultra Shine top coat

Na Sajmu 2016. godine sam se prvi put upoznala sa američkim brendom Cuccio – i ove godine nalazio se samo par stepenika ispod štandova/proizvođača posvećenih gelovima i akrilom (kao što je Prima kozmetika). Prilazeći štandu uočila sam veliki broj ljudi. Gužva oko Cuccio štanda verovatno je uzrokovana preljubaznošću prodavaca i distributera Sandre Begović, jedne predivne žene sa kojom sam imala priliku i da popričam prošle godine i razmenim kontakt. Takvu zainteresovanost za kupce ni ove godine nisam zapazila ni kod jednog drugog distributera lakova. Standardna cena Cuccio lakova je 800 din, ali svake godine imaju sajamsku akciju po kojoj možete kupiti tri laka za 1000 din ili 2 laka za 750 din, što je ubedljivo najbolji popust na Sajmu vezano za klasične lakove (ako izuzmem OPI “korpice” – 500 din komad).

Zašto kažem najbolji popust? Zato što pod najboljom akcijom smatram odnos cene i kvaliteta. China Glaze lakovi su ove godine u Alexandar cosmetics-u bili 190 din (umesto standardnih 495 din.), ali se ne usuđujem više kupovati njihove lakove, jer me je doslovno svaki razočarao formulom. Akcija jeste dobra, ali za kakav kvalitet? Ne znam za vaša iskustva sa CG lakovima, ali moja su razočaravajuća. Dugo sušenje, najmanje tri sloja za pokrivenost, nepostojani… Čak i crni gel lak Gelaze koji sam kupila prošle godine imao je vodenastu formulu i teško se polimerizovao.

Tri Cuccio laka koja sam kupila prošle godine možete videti u videu Picasso nokti klikom ovde. Oduševljenje tim lakovima ne jenjava. Po ceni od sajamskih 333 dinara (prosečna cena ukoliko kupite 3 za 1000) su i više nego odlični, pa ih obavezno posetite sledeće godine! Ove godine sam odabrala 4 laka, možete ih videti na fotografiji ispod. Recenzije će biti na Instagramu, a vi mi pišite da li vas zanimaju video recenzije. S leva na desno: Soul surfer, Oh my Prague, Prince I`ve been gone, Eye candy in Miami

U prolazu sam zastala kod UltraSun štanda (distributeri Zoya lakova za Srbiju) i zaljubila se na prvi pogled u Louise. Ako postoji čokolada za nokte, onda je to ovaj lak. Jedva čekam da ga testiram. Međutim, koštao je nerazumnih 850 dinara (u odnosu na standardnu cenu koja je 950 dinara). Ne žalim novac, ali… iskreno, pri izlasku sa Sajma sam postavila sama sebi pitanje “Gde nestadoše sajamski popusti?”. Većina brendova lakova za nokte koji važe za kvalitetne su zadržali standardne cene, ili su davali beznačajne popuste. Ne koristim OPI lakove, ali sam već dva meseca zaljubljena u jedan lak iz njihove najnovije “Island” kolekcije. Cena mu je bila 900 din., a s obzirom da je poslednja kolekcija u pitanju nisam postavljala pitanje skupoće, mada lak jeste skup. Za cenu ulaznice od 400 dinara (sa drugaricom recimo već 800), isplati se ići samo ukoliko su akcije dobre. Ne verujem da će me Sajam videti sledeće godine, osim ako ne čujem da se nešto po tom pitanju značajno promenilo.

Odlučila sam da testiram nešto od Crisnail, španskog brenda na koji do sada nisam obraćala previše pažnje, a čine mi se kao pristojan brend. Dvoumila sam se između razređivača i nadlaka, ali kako sam videla toluen u sastavu razređivača odustala sam i kupila nadlak. Obećavaju brzo sušenje, sjajnu i dugotrajnu završnicu. Videćemo!

Ostatak Sajma iskoristila sam za poslovne kontakte, kao i za obilazak dela sa ručno pravljenom organskom kozmetikom (što me u suštini nakon lakova jedino interesuje). Tu se istakla presimpatična žena koja se sita ispričala sa mnom, tako slatko da me je ubedila da baš sa njenom kremom za pete probam da rešim problem dehidratacije. U pitanju je ručno pravljena kozmetika Green for Skin, a možete ih posetiti klikom ovde.

Atmosfera je bila mirna (mada, više mi se dopala prošle godine), devojke ne toliko ushićene, cene visoke, a prodavci ćutljivi – često bezvoljni da popričaju sa nama (čast izuzecima).

Da li ste vi bile na Sajmu kozmetike i kakvi su vaši utisci?

Prati me ili podeli blog post: