Šta kad je vruće? ☕ KREME ZA RUKE koje sam koristila tokom LETA ’17 // utisci

Navikla sam uveliko da mi leti nijedna krema za ruke ne odgovara u tolikoj meri koliko zimi (tokom hladnih dana bukvalno šta god da stavim na ruke rezultati se vide nakon samo par sati).

Leti je nezahvalno što zbog povećane temperature tela ruke vlaže non stop i odbijaju da upijaju bilo šta previše masno. Sa druge strane, ukoliko par dana preskočim nanošenje kreme, koža ruku mi postaje kao koža neke bakice. 🙂

Zbog toga sam u plan zacrtala da moram podeliti sa vama utiske o kremama koje sam koristila tokom ovog leta, jer sam sigurna da vas ima dosta koje ne znate “šta ćete sa rukama” (u smislu hidratacije) tokom toplotnih talasa. 🙂 Zato za vas imam jednu noćnu, i dve dnevne kreme za tople dane, pa krenimo redom!

ZIAJA Hand cream Cashmere proteins shea butter

Volim da je zovem “moja noćna boginja”. Prvo ću krenuti od mirisa. Miriše na detinjstvo, oblačenje omiljene pidžame i šolju mleka pred spavanje! Veoma nežan miris, koji će vas brže ušuškati u snove. Na bazi je kašmira. Ima najvodenastiju formulu, mlečne je boje i retke konzistencije koja “trči” tj. sliva se niz dlan. Od štetnih sastojaka sadrži mineralna ulja i parafin. Od dobrih glicerin i shea puter. Brzo se razmazuje. Ostavlja tanak sloj masnoće na površini, ali brzo se upija i omekšava kožu. Ova krema ujedno sjajno neguje predeo oko noktiju. Hidriranost traje nekoliko sati, a zanimljivo je i da se koža ne isušuje pranjem ruku (ukoliko ste pre toga naneli ovu kremu) – što samo znači da dubinski neguje. Tuba sadrži 100ml. Odličan je izbor za noć tokom letnjeg perioda, jer je idealna kombinacija duboke hidratacije i brzog upijanja. Cena u Lilly drogeriji – 173 din.

SEPHORA Mango Moisturizing hand cream

Pomenula sam je pre par dana na Instagramu kao definitivni favorit avgusta. Neprekidno sam je koristila tokom protekla dva meseca i jako sam zadovoljna njenim efektom. Nežna kremasta formula, srednje gustine. Iako ima dosta vode u sebi sasvim dobro hidrira kožu ruku, a ta vlažnost se zadržava tokom većeg dela dana. Sa ovom kremom sam po prvi put u životu mazala ruke praktično jednom dnevno, jer je to bilo sasvim dovoljno. Najvažnije je što jako brzo upija. Sadrži glicerin, ali izgleda u maloj količini jer ne ostavlja plišani film na površini kože, što mi je definitivno najvažnije tokom letnjih meseci. Predivan miris manga je ulepšao korišćenje ove kreme, nije agresivan niti je “veštačko-hemijski” miris – stvarno je lepa, verodostojna aroma, kao da mirišem tropsku voćku. Tuba ima 50 ml. Kupila sam je u Sephora parfimeriji u Temišvaru po ceni od 16 leja (3,5 evra).

TESORI D’ORIENTE Hammam hand cream

Prva krema koju sam kupila početkom ovog leta (negde krajem juna). Uskoro ću je potrošiti, jer je pored Sephora kreme bila najčešće u mojoj torbi tokom letovanja. Sadrži 50ml kreme. Koliko sam uspela da razumem, brend je italijanski i prepoznatljivi su po raskošnim mirisima svojih proizvoda. Isti slučaj je i sa ovom kremom. Predivan floralno/orientalan miris, po malo jak “parfemski” ali, opet, senzualan. Na nalepnici je istaknuto da je glavni sastojak Hammam kreme arganovo ulje (iz južnog Maroka, koje vekovima služi kao eliksir lepote). Identična formulacija kao Sephorina krema, a finiš koji ostavlja na koži je sličniji Ziaja kremi. Masnoću koža brzo upija, ruke ostaju glatke i mekane. Nuspojava su vlažni prsti (pojava vlage na površini kože) nakon pet minuta od nanošenja, ali se brzo povlači. Razlog toga zaista ne znam i to mi nije smetalo tokom korišćenja, sve dok mi je koža ruku ostajala hidrirana. Ipak, ne bih je kupila ponovo. Cena u Lilly drogeriji – 149 din.

Prati me ili podeli blog post: