Koji nadlak me je POTPUNO OSVOJIO!? ? video demo

Nekoliko vas je zapazilo da je ovaj nadlak već neko vreme sastavni deo svakog manikira koji postavim na Instagram.

To je, čini mi se, već dovoljno reklo o njemu. 🙂 Našao se čak i u videu o omiljenim lakovima u 2015/2016 godini. 

Radi se o fenomenalnom nadlaku nemačke kompanije p2 “Quick + go” (klik!). Gde sam ga kupila, koliko je koštao i kako se pokazao čitajte detaljnije u nastavku!

Nadlakove je vrlo nezahvalno recenzirati, što sam shvatila vremenom. Kažem to jer je neophodno potrošiti barem pola količine bočice kako bi se nadlak verodostojno testirao, a zatim predstavio kroz recenziju.

Često sam zbog brzopletosti pogrešno ocenjivala nadlakove, pogotovo kad je reč o stanju nadlaka u bočici nakon dugoročnog korišćenja.

Ovog puta sam sačekala dok nisam došla barem do polovine bočice i bila sasvim sigurna da je zaista reč o kvalitetu.

Zbog toga i konstatujem da je p2 Quick+go novi nadlak koji me je potpuno osvojio, iz više razloga!

– – –

FORMULA

Došla sam do zanimljivog saznanja da najviše volim nadlakove koji su formulisani između sjajne i gelaste završnice, poput Seventeen Fast finish nadlaka o kojem sam pisala (ovde). Zanimljivo je i to da su mi se takvi nadlakovi pokazali kao najpostojaniji. Slično bih mogla da kažem i o p2 nadlakuima zanimljivu gumasto-gelastu završnicu, ali sa blagim plastičnim odsjajem, i to je bitna razlika u odnosu na prethodno pomenuti Seventeen nadlak, jer on nakon sušenja ne projektuje apsolutno nikakav sjaj.

Volim da kažem da p2 donekle “plastificira” ceo manikir, pa sam – kad god nisam želela takav efekat na noktima – uzimala nadlak koji mi daje sjajniju završnicu. Sa p2 “Quick + go” ne možete očekivati sjajan efekat stakla, pa čak ni kad ga nanesete na crni ili crveni lak. S obzirom da se od skoro bavim i “soak off” gel lakovima, napomenuću da je završnica koju ovaj nadlak ima vrlo slična gel noktima. Ako volite takav finiš, Quick + go će biti otkriće za vas!

– – –

APLIKACIJA

Srednje je gustine, a sama formula je nepromenjena u odnosu na početak korišćenja tj. nije došlo do promene gustine niti zgrušavanja nadlaka, što je dosta često – pogotovo sa nadlakovima koji imaju gelasti efekat. Takođe se ekspresno brzo suši, što je i razlog zašto sam ga često koristila. Dovoljno je naneti samo jednu kapljicu i rasporediti je u tri poteza po noktu, uspešno će prekriti manikir i brzo ga osušiti.

Velika prednost ovog nadlaka je što četkica ni u jednom momentu neće razmazati manikir – što se posebno odnosi na pečatiranje noktiju. Ima izražen miris lepka (koji neverovatno podseća na čuveni “OHO lepak”), što mi nije bilo odbojno za vreme nanošenja, mada nekima od vas može biti – pa zbog toga napominjem. Takođe, nikako se ne sme nanositi na svež lak/manikir, jer tokom sušenja ima običaj da povuče lak u uglovima i da popuca! (to neće ugroziti postojanost manikira, lak se neće oljuštiti, ali vizuelno neće lepo izgledati – pogotovo ako budete fotografisali nokte).

Manikir će vam preživeti na noktima i po nekoliko dana bez krzanja na ivicama, ili ljuštenja manikira u jednom komadu. Primetila sam da je osetljiv na vodu, pa ukoliko često i dugo izlažete ruke vodi, nećete biti oduševljeni sa njim.

– – –

IZGLED BOČICE, KOLIČINA I CENA

Velika mana ovog nadlaka je njegova količina. Za 2,45 € (što je 300 rsd) dobijate samo 10 ml laka, što je za nekog ko često menja manikire brzo potrošno. Dolazi u staklenoj bočici, pravilnog pravougaonog oblika sa plastičnim držačem na kojem su urezani simboli brenda. Četkica je dugačka i plastična, uska i ravno sečena, ali dobro raspoređuje lak.

– – –

GDE KUPITI?

Na veliku žalost, p2 cosmetics je nemački brend, dostupan samo u nemačkim “DM” drogerijama. Do ovog nadlaka nisam došla ja, već mi ga je dečko nasumičnim odabirom u drogeriji kupio kad je bio na poslovnom putu u Hanoveru. I zaista, nije mogao bolje da odabere! Nakon ovog nadlaka u meni se probudila želja da probam što više lakova od ovog brenda, što ću svakako učiniti u narednom periodu. Specifikacije nadlaka i njegov sastav možete – ukoliko znate ili nekako nagađate nemački – pogledati (ovde). 🙂

IMATE LI VI NEŠTO U SVOJOJ KOLEKCIJI OD OVOG BRENDA? KOLIKO STE ZADOVOLJNI CENOM I KVALITETOM PROIZVODA?

Prati me ili podeli blog post: