Essence “THE LITTLE X-MAS FACTORY” limitirana praznična kolekcija lakova za 2016. godinu – Recenzija

Pitala sam vas na fejsbuk stranici da li vas interesuje

recenzija Essence limitirane praznične kolekcije za 2016. godinu

koja je bila u ponudi u drogerijama tokom novembra i decembra prošle godine, i većina vas je izrazila želju da napišem svoje mišljenje o ovim lakovima.

Detaljnije možete pogledati ovde.

Radi se o “The Little X-mas Factory” kolekciji od ukupno 4 laka, prazničnih boja.

Pojedinačna cena lakova iznosila je 269 dinara, što je ukupno 1076 dinara za celu kolekciju.

Generalno, moje mišljenje je podeljeno, jer mi se iz cele kolekcije dopadaju samo dva laka, oba kremaste formule i odlične pigmentacije.

Preostala dva su lakovi koji nisu po mom ukusu.

Pojedinačne recenzije pročitajte u nastavku.

LET`S TAKE AN ELFIE

Ova snežna boja je sedefasto beli lak sa krupnim gliterom u kojem dominiraju svetlucavi beli, ružičasti i plavi štras. Gust je i “lepljiv” tokom nanošenja na nokat zbog velike količine šljokica, koje se jako teško raspoređuju ravnomerno niz nokat. Suši se tako da je površina nokta ravna, a ne teksturisana, što mi je u prvi mah bilo čudno s obzirom na količinu krupnih šljokica. Suši se sporo. Prvi sloj ostavlja velika neispunjena, prozirna mesta, jer četkica ne raznosi lak ravnomerno – pa samim tim parcijalno prekriva nokat. Drugi sloj dodaje punoću boji, ali i dalje delimično pokriva nokat (kao što možete videti na srednjem i domalom noktu nisam imala dovoljnu pokrivenost ni sa dva sloja). Zbog gustine koju prouzrokuju šljokice moj vam je savet da ga nanosite u što tanjim slojevima. Lično nisam ljubitelj sedefasto belih lakova, pa ovo nije lak koji bih ja odabrala.

I STILL BELIEVE IN SANTA CLAUS

Metalik boja starog zlata čini ovaj lak rustičnim i elegantnim u isto vreme, po mom ukusu. Srednje je gustine, a četkica ravnomerno raznosi lak duž nokta. Pokriva vrlo dobro nakon prvog sloja. Kao i većina metalik lakova neminovno ostavlja blage tragove prolaska četkice – tako da bi bilo pametno zaštititi ivicu nokta pre nanošenja drugoj sloja, kako se tragovi kretanja ne bi videli na ivicama posle nanošenja drugog sloja. Brzo se suši. Nakon sušenja nema sjajnu završnicu, već prigušenu završnicu koja deluje po malo “matirano”. Reflektuje sedefasti šimer koji me podseća na “svilene” bombone. 🙂 Ova nijansa zlatnog laka ne pristaje sasvim mom podtonu, pa ga samo zbog toga ne mogu svrstati u favorite.

MEET ME UNDER THE MISTLETOE

Predivna “dark forest green” (tamno zelena) nijansa, koja je moj favorit po pitanju boje. Odlično je pigmentovan, ali je ređe formule – što je za mene pun pogodak – jer obožavam da nanosim lakove koji su tako formulisani, s obzirom na to da imam malu i usku nokatnu ploču kojoj neodgovaraju pregusti lakovi. Ravnomerno se nanosi, a prvi sloj se ekspresno brzo suši. Takođe, u jednom sloju pokriva sasvim dobro, pa slobodno možete izbeći nanošenje drugog sloja. Nanošenjem drugog sloja dodaje se tamnija nota boji, ali i dubina manikiru. Ima plastičnu završnicu. U suštini, odličan zeleni lak.

SANTA BABY

Ovo je definitivno lak sa najboljom formulom i najlakšom aplikacijom u kolekciji. Apsolutno fantastična pigmentacija. Potpuni je jednoslojac, pa drugi sloj uopšte nije potreban. Iako ova boja nije baš inovativna na tržištu (šta više, većina poznatih brendova su za novogodišnje praznike plasirali lak sličan ovom), samo zbog formule ću ga svrstati u moje favorite. Jedna ciklama pink nijansa, sa dosta crvenog podtona. Formula je kremasta, a suši se prosečnom brzinom. Lagano se nanosi u samo tri poteza četkicom – ne povlači lak i ravnomerno se nanosi.

Imate li favorita? Da li ste probali neki i koliko ste zadovoljni kvalitetom ovih lakova?

Prati me ili podeli blog post: