U MOZAIKU – 2016. godina 🥂 Šta kažu brojke? Saradnje koje su obeležile godinu? VENTI TU?

Moram priznati da sam malo zavirila u (članak od prošle godine) da bih se prisetila kako je važila statistika na kraju 2015. godine. Iako same brojke nekada ne predstavljaju realan indikator praćenosti određene osobe na društvenim mrežama, meni ti mali numerološki đavoli dosta znače i daju mi podstrek da ostanem u blogerskom svetu – čak i kad je teško izvodljivo ostati redovan, a kvalitetan bloger.

A, brojke kažu sledeće: na kraju 2015. godine YouTube kanal imao je 7.200 pretplatnika, dok na kraju ove godine ima neverovatnih 14.170 pretplatnika. Video tutorijali su prošle godine ukupno brojali 1.350.000 pregleda. Na kraju 2016. sa ponosom mogu reći da su moji tutorijali odgledani ukupno 2.935.000 puta! Sve brojke su skoro duplirane. Toliko sam srećna da mi sve deluje kao nekakav san. 

Što se ličnih utisaka tiče, dopada mi se što je ova godina protekla u znaku raznolikosti u sadržaju koji sam stvarala. Bilo je tu postova i video tutorijala kako za mlađu, tako i za nešto stariju populaciju, a verujte mi, to je dosta teško izbalansirati, jer se blogeri i jutjuberi obično opredele za jednu od te dve grupacije. Sebe nikada nisam niti želim da svrstam u “blogera za određenu generaciju”, jer briga o noktima je svakodnevna briga svih ljudi i svih uzrasta, te samim tim se ne može generacijski, pa čak ni rodno etiketirati. Prirodni nokti su estetika per se. 

U toku 2016. godine dobijala sam mejlove od devojčica, devojaka mojih godina, pa čak i od starijih žena. Upravo to što nisam “generacijski etiketiran bloger” smatram svojim najvećim uspehom. 🙂

Koje saradnje su obeležile ovu godinu? Saradnje u toku 2016. bile su većinom inostrane. U martu sam dobila priliku da testiram prvi nail art tečni lateks na inostranom tržištu američke kompanije iz Ilinoisa Kiesque – Liquid Palisade, a ovaj tečni lateks ste mogli da vidite na delu u (ovom videu). Istog meseca ostvarila sam ne toliko uspešnu saradnju sa jednim od vodećih proizvođača lakova za nokte iz Izraela – CHIC nail polish (video), kao i proizvođačem luksuzne preparative Queen Odelia. Početkom jula sam ponovo sarađivala sa kompanijom Madam Glam iz Njujorka (video), dok sam istog meseca sarađivala sa parfimerijom Sephora (video), kao i poznatim nemačkim proizvođačem kvalitetnih turpija za nokte izrađenih od češkog kristala – GERmanikure (video). U novembru sam ostvarila dve saradnje: prva sa L’Oreal Paris odnosno Essie Srbija (video) i druga: sa najpoznatijim britanskim proizvođačem pločica i lakova za pečatiranje noktiju – MoYou London, što smatram najznačajnijom saradnjom do sada (video).

Kao što verovatno već znate, krajem novembra 2016. godine plasiran je “venti tu” – moj nezavisni brend posvećen nezi i ukrašavanju noktiju. Skoro dve godine unazad u meni je tinjala želja za stvaranjem organskog proizvoda koji će negovati i oporavljati prirodne nokte i zanoktice, međutim dugo sam istraživala i pripremala teren za ovaj, ispostaviće se kasnije, veliki i iscrpljujući projekat. Napraviti svoj proizvod u Srbiji (izvan kompanijskog formata i sam ga finansirati) zahteva strpljenje, toleranciju i mnogo mnogo truda i rada. Zapravo, najlakše je spojiti sastojke i napuniti ambalaže; najteže je sve ono što tome prethodi – meseci čitanja, istraživanja i testiranja sastojaka, nabavka organskih sirovina iz domaćinskih uslova (što posebno nije lako, s obzirom koliko ima prevaranata u tom polju), pravljenje i analiza testera, dizajniranje nalepnica, nabavka ambalaže i štampanje nalepnica itd. Srećom, skoro ceo svoj život provela sam u mestu u blizini Beograda koji je industrijski dobro potkovan i u kojem ima dosta zanatlija i samostalnih proizvođača organskih sirovina, pa je nabavka ambalaže i pojedinih sirovina bila dosta olakšana. Bez tehničke i moralne podrške mog dečka Pavla, pravnih saveta advokata Milice Miklje, i dizajnera Jovana Miloševa i Milice Puhače (I TAČKA design studio), ceo posao bi išao mnogo teže i sporije. Zbog toga im se i ovde od sveg srca zahvaljujem!

Naravno da se “venti tu” priča neće zaustaviti na jednom proizvodu! 🙂 Već su u planu naredni proizvodi, kao i mini verzija putera za nokte koju ćete moći da ponesete svuda sa sobom. Takođe od naredne godine planirano je proširenje prodaje na region uključujući BiH, Hrvatsku i Crnu Goru. Naš plan je da prirodnim noktima vratimo staru slavu koju zaslužuju – a posebno da iznegujemo problematične zanoktice. Više o “venti tu” pogledajte (ovde).

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KDlMLN3roR4[/youtube]

Ostaje mi da vam čestitam i poželim najlepše životne trenutke u 2017. godini, a ja ću se potruditi da vam pružim još bolji sadržaj i još više nail art inspiracije. Ovo je retrospektiva manikira i postova iz protekle godine 🙂 Veliki pozdrav za sve

Prati me ili podeli blog post: