BRZO I LAKO! Kako naneti i skinuti ŠLJOKICE sa noktiju? SOAK OFF metoda (video)

img_9196Ideja za snimanje ovog nail art tutorijala je došla posredstvom nekoliko poruka koje sam dobila u inbox. U nekim porukama ste dugo tražili jednostavan manikir za svečane prilike, a u drugima ste me pitali kako da lakše skinete gliter i šljokice sa noktiju, jer vam uporno trljanje tuferom i acetonom ništa ne pomaže. Razumem tu muku! 🙂 Tako sam spojila lepo i korisno! Ujedno otkrivam tajnu lakšeg nanošenja šljokica upotrebom makeup sunđera, koji će višak laka upiti i ostaviti šljokice na površini, tako da se njihovo nanošenje dosta olakšava.

Gliter gradijent manikir (šljokice koje su skoncentrisane na ivicama noktiju) je uvek moj izbor broj jedan za svečane prilike, a to mi je ujedno bila prilika i da vam pokažem lakši način skidanja šljokica pomoću “Soak off” metode, pri čemu su mi dosta pomogle Sephora maramice natopljene čistim acetonom, o kojima će biti reči u današnjem članku.

page

OBAVEZNO KLIKNITE NA 1080p za Full HD video!

SOAK OFF METODA u kombinaciji sa SEPHORA EXPRESS NAIL POLISH REMOVER WIPES

Iako je “Soak off” (u prevodu: natapajuća) metoda mnogo poznatija i zastupljenija među nail art ekspertima koji metodu primenjuju za otapanje hard gelova sa noktiju, ova metoda se vrlo lako može primeniti i na obične lakove tj. na prirodnim noktima, bez njihovog oštećenja. Ova metoda jeste “mučna” za predeo zanoktica, međutim nakon 15 minuta (koliko je potrebno da se “otapanje” manikira završi) slobodno možete naneti hranljivo ulje na nokte i zanoktice, ili bilo koje drugo sredstvo za negu koje volite da koristite.

“Soak off” metoda najčešće se primenjuje na prirodnim noktima za lakše skidanje: gel lakova, krupnog glitera tj. šljokica sa noktiju, kao i kod 3D ukrasa zalepljenih superlepkom ili akrilom na površini manikira. Sve navedeno je teško skinuti klasičnom metodom, pa je “soak off” najbolje rešenje.

Za “soak off” metodu vam je potreban: čist aceton, kuhinjska alu folija, kao i makeup tuferi (ili obična vata). Ovog puta sam testirala Sephora maramice koje su već natopljene acetonom, pa sam dodatno pripremila samo alu foliju.

U pakovanju se nalazi 20 maramica, a jedna maramica vam je dovoljna da uklonite manikir sa pet (a možda čak i više) noktiju, što može biti vrlo isplativo za sve devojke koje ovu metodu ne primenjuju često na svojim noktima. Maramice su tanke i bogato natopljene acetonom. Aceton ima izuzetno “oštar” / izraženo opojan miris koji se brzo širi prostorijom, pa sam se trudila da maramicu što pre isečem, prislonim na nokat i umotam alu folijom.

Uplašila sam se da tolika količina acetona ne ošteti moje trenutno slabe nokte. Nakon 15 minuta sam skinula foliju i nokti su vizuelno bili sasvim u redu (što se i može videti u videu), međutim ivice noktiju su postale krte, a zanoktice dehidrirane, ali (što je najvažnije) nisu bile iziritirane, kao što moje zanoktice i te kako umeju da budu od acetonskih skidača. Hranljivo sredstvo za negu vratilo mi je hidrataciju noktima i području oko njih, tako da nisam imala nikakvih problema.


Hemijski sastav: Ethyl Acetate, Alcohol Denat, Water, Glycerin, Fragrance, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Butylene Glycol, Citric Acid, Peach Extract, Nuphar Luteum Root Extract, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate


Što se tiče delotvornosti ovog skidača, prezadovoljna sam, jer mi je potpuno otklonio manikir sa noktiju, do te mere da nisam imala nikakvog posla nakon skidanja folije, kao magija! Ove maramice natopljene acetonskim skidačem možete kupiti u Sephora parfimerijama po ceni od 900 rsd.

Prati me ili podeli blog post: