5 nijansi BEŽ! Sephora Color Hit lakovi za nokte / “Nude” kolekcija + Savet za odabir bež nijanse uz podton kože! (video demo)

img_9050Ima li ičega lepšeg od bež laka na noktima tokom jesenjih dana!? ❤ Naravno, uvek je tu i pitanje: Koja će mi bež nijansa (naj)bolje pristajati? Kamel? Puderasto roze? Ili možda boja bele kafe? Čitajte u nastavku teksta.

Savet za odabir bež nijanse uz podton kože!

Vodeće pravilo u tom polju je sledeće: Tople nijanse bež lakova (kamel ili kapućino nijansa) idu uz topli: maslinasto zeleni / žut podton kože, a hladne bež nijanse (poput bež-puderasto roze ili bež sa sivim podtonom) najbolje pristaju hladnom: roze podtonu kože. Ukoliko vam sve bež nijanse podjednako dobro stoje, prava ste srećnica, jer u tom slučaju imate neutralan podton kože. Ipak ima jedna boljka, ukoliko imate neutralan podton i određena bež nijansa vam nikako ne leži, vrlo je moguće da je strogo predodređena za jedan od navedenih podtonova (maslinasti ili ružičasti), te iz tog razloga za “nas na granici” nije baš pogodna. To vam kažem jer je moja koža primer neutralnog podtona, kojoj većina lakova odlično pristaje – ali, kada neće onda neće! 🙂

Uzgred, na Mediteranu dominiraju maslinasto zeleni i neutralan podton kože, a kako da i same odredite vaš – pogledajte ovde!

Odredila sam svoj podton kože! Kako da potražim odgovarajuće bež nijanse za moj podton? 🙂

Za topli (i neutralni) podton: pretražujte google ključnim rečima – warm beige color, warm neutral color, taupe color, camel color, khaki color

Za hladni (i neutralni) podton: pretražujte google ključnim rečima – cold beige color, greige color, ivory beige color, pink beige color

Danas vam sa zadovoljstvom predstavljam 5 nijansi bež, svaka lepa i posebna na svoj način! Ako i vi ne možete da odolite ovim nijansama, sigurna sam da ćete uživati u predstavljanju Sephora Color Hit “Nude” kolekcije lakova (detaljnije ovde). U nastavku članka pogledajte video demo lakova, kao i detaljne tekstualne recenzije + fotografije ovih bež lakova.

OBAVEZNO KLIKNITE NA 1080p za Full HD video!

Pinky party

Najsvetlija bež u kolekciji! Formula laka je mlečna i kremasta – ali retka, međutim ne “beži” sa četkice, već se ravnomerno nanosi i sam se izravna na nokatnoj ploči u procesu sušenja. Poseduje nežan bežikasto/beli ton koji više naginje ka pink strani spektra. Prvi sloj je blag i neprimetan. Ekspresno brzo se suši. Prvi sloj ostavlja par neispunjenih brazda, koje su uočljive. Samo zbog toga preporučujem i drugi sloj. Lepo maskira smajli liniju, bez obzira na ređu pokrivnu moć prvog sloja. Drugim slojem boja gubi mlečno roze efekat, dodatno ističe nokte i potpuno prekriva smajli liniju. Završnica je plastična – ali istaknutog, po malo uglačanog sjaja. Na fotografijama imam tri tanka sloja laka.

Bridal lingerie

Formula je mlečnija i slabije pigmentovana u odnosu na prethodnika, pa je pokrivna moć prvog sloja jako slaba. Četkica povlači lak ostavljajući vidljive brazde. U poređenju sa “Pinky party” je ružičastiji. Drugi sloj je obavezan, međutim ni on ne uspeva da neutrališe brazde koje stvara četkica. Tek se trećim slojem neutrališu brazde koje uzrokuje četkica u “saradnji” sa lošom pigmentacijom. Sam se ravna tokom sušenja. Kada sam namazala na nokte jedan do drugog ovaj i prethodni lak – primetila sam da je ovaj više puderasto roze. Završnica je plastična sa izraženim plastičnim odsjajem. Na fotografijama imam tri tanka sloja laka.

Wild nude

Što se tiče formule, ona je identična kao “Pinky party” – čak i po pitanju pokrivne moći prvog sloja, samo što, za razliku od njega, ne ostavlja brazde već se ujednačeno nanosi i pokriva nokat u potpunosti. U pitanju je najneutralnija nijansa od svih u kolekciji tj. najsličniji je onoj klasičnoj boji tena, pa se na fotografijama po malo “stapa” sa kožom i deluje kao da ni nemate lak na noktima. Brzo se suši. Jednoslojac je, a smajli linija koja se nazire kroz prvi sloj čak deluje vrlo elegantno. Ovu nijansu volim da nazivam “boja bele kafe”, jer me podseća na belu kafu koju mi je mama vikendom spremala tokom detinjstva. ❤ Prema intenzitetu bež boje ovo je srednja nijansa bež, koja bi mogla da pristaje svakom podtipu kože. Završnica je plastična sa izglačanim sjajem. Ima ubedljivo najbolju formulu. Na fotografijama imam dva tanka sloja laka.

Camel trekking

Najtoplija bež nijansa u kolekciji. Takođe ređa formula koja ima staklastu prozirnost kroz prvi sloj. U poređenju sa prethodnicima ima kajsijast, a ne roze podton (što i jeste tipično za kamel boju). Mene podseća na svetliju boju karamele. Brzo se suši kao i svi. Ne pokriva baš najbolje prvim slojem. Drugi sloj menja utisak o laku na bolje – kajsija podton se dodatno ističe – a završnica je (da se ne ponavljam) identična kao kod prethodnika. Na fotografijama imam dva tanka sloja laka.

Sweet summer tan

Ovo je najtamniji bež lak u kolekciji. Ređa formula, ali solidno pigmentovana – dovoljna da se ravnomerno nanese i osuši prvi sloj. Četkica ne povlači lak – što je fenomenalno s obzirom da je retka formula laka u pitanju. Formula mu je kremasta, ali ne i mlečna – prvi sloj nema staklastu prozirnost. Brzo se suši kao i ostali i ima plastičnu završnicu. Sweet summer tan je najklasičnija bež nijansa – graniči se sa svetlo braon, i sa njom nikada nećete odlutati već će vam sigurno pristajati uz ten.

Prati me ili podeli blog post: