Njihovo veličanstvo – NADLAKOVI: Seventeen Fast Finish top coat X Essie Gel Setter top coat (video)

IMG_6792Znate već da nikada ne žurim sa recenzijom proizvoda koji su presudni za lep i dugotrajan izgled manikira. Verujem da sam vam već po malo i dosadila koliko dugo u videima koristim ova dva nadlaka, a još uvek nisam prozborila ni jednu reč o njima. Zato vas danas čeka dupla recenzija, delim sa vama utiske o Essie Gel Setter i Seventeen Fast Finish nadlaku. Oba nadlaka sam istrošila više od polovine bočice i vreme je da sumiram utiske. Koje su prednosti, a koje mane ovih nadlakova? Čitajte u nastavku teksta…

Primetila sam da se devojke među sobom dele na ljubiteljke određenog oblika noktiju. Isti slučaj je, čini mi se, i sa nadlakovima. 🙂 Izuzimajući mat nadlakove, lično prepoznajem staklasto-sjajnu, gelastu i polu sjajnu-polu mat (gumastu) nadlak završnicu. Prvo ću pisati o predstavniku takozvane „gumaste“ završnice.

Ispod možete pogledati i kratak “close up” video demo u kojem poredim četkice ovih nadlakova. Ukoliko sam propustila da napišem nešto, slobodno mi sugerišite u komentarima ispod.

? OBAVEZNO KLIKNITE NA 1080p za Full HD video!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IJb8_KeNzvo[/youtube]

SEVENTEEN FAST FINISH TOP COAT

Lakovi ovog brenda od 2013. godine nisu dostupni u Srbiji, a svoj primerak sam kupila na crnogorskom primorju u avgustu prošle godine. Kupila sam ga po ceni od 4 evra, mada su u unutrašnjosti Crne Gore mnogo jeftiniji. U pitanju je grčki brend koji ima divnu paletu boja. Nakon godinu dana korišćenja toliko sam zavolela ovaj nadlak, da ga pošto poto moram ponovo nabaviti čim budem bila u poseti susednim zemljama. Sadrži 15 ml, ima vrlo uzanu četkicu srednje debljine, ali potpuno odgovara mojoj širini nokatne ploče, pa mogu naneti nadlak u tri poteza. Ima srednje gustu formulu. Suši se u roku od 2,3 minuta – spada u brzosušeće nadlakove. Sušenjem se ne povlači sa ivica noktiju niti puca u uglovima nokta (što je tipično za brzosušeće nadlakove, poput Seche Vite nadlaka). Završnica koju ostavlja nakon sušenja je kao da ste par sekundi držali ruku iznad pare, pa su nokti ostali blago zamagljeni, a sjaj gumasto/matiran. Dakle, ne daje sjajnu već čudnu gumasto/sjajnu završnicu. Ako volite izrazito staklasto/sjajnu završnicu, onda ovaj nadlak nije za vas. Što se tiče dugotrajnosti, manikir sa njim može potrajati 4,5 dana bez ikakvih problema. Ne razmazuje četkicom manikir, tako da ga možete nanositi preko svetlog manikira na kojem su iscrtani crni/tamni detalji. Najradije sam ga koristila kada pečatiram nokte, jer sam sa njim bila sigurna da se detalji neće razmazati. Vremenom nije postao gušći niti je na bilo koji drugi način promenio svoju formulu/dejstvo. Zaista izuzetan nadlak, koji je vredeo svaki evro. I eto, ispade da nema niti jednu manu, ali zaista je tako!

seventeenčetkicaseventeenlak

ESSIE GEL SETTER TOP COAT

Ovo je recenzija za ljubiteljke gel efekta na noktima, jer je ovaj nadlak ultimativni (kao što i sam naziv kaže) „gel setter“. Dobila sam ga na poklon od Loreala krajem decembra prošle godine, a od tada sam ga pozamašno potrošila, s obzirom da nikada nisam fokusirana na samo jedan nadlak. Kada sam ga najčešće koristila? Slučaj 1. „Znam da sigurno neću imati vremena narednih nedelju dana da radim manikir, staviću Gel setter da što duže traje“. Slučaj 2. „Mnogo mi se dopada kako je ovaj manikir ispao, ček da stavim Essie da što duže traje“. I to je njegova srž, glavna vrlina: da što duže traje. Ako je to baš sve što zahtevate od nadlaka, GS je za vas. Ali, za razliku od prethodnika imam nekoliko primedbi. Prvo, tu je visoka cena za 13,5 ml laka (mislim da je oko 1200 rsd). Drugo, veličina četkice (za moje potrebe preširoka i gusta), pa sam u prvih par korišćenja nanosila više nadlaka na nokat nego što mi je, zapravo, bilo potrebno, zahvaljujući ogromnoj četkici. Takođe, izuzetno je gust, dovoljno je naneti malu kapljicu i ona će obuhvatiti ceo nokat. Jednom rečju, komplikovan pri aplikaciji, dok se ne „uhodate“. Sve prethodno pomenuto uopšte ne smatram manama, međutim promenu formule i te kako smatram manom. Došla sam do pola bočice, a nadlak je postao dosta gušći. Ne kažem da je trenutno postalo nemoguće nanositi ga, ali mislim da će za dva, tri meseca to postati stvarnost. Inače, daje deblji (što ja volim da kažem „sendvič“) efekat na noktima (slično Seche Vite nadlaku), a završnica je u početku sjajna i gelasta. Sutradan gubi sjaj koji je imao nakon nanošenja, ali gel efekat je i dalje izražen. Suši se u roku od 5 minuta. Ima tendenciju pucanja u uglovima i predelu zanoktica nakon dva dana nošenja, ali to ne ugrožava manikir što se tiče dugotrajnosti, već samo estetski izgleda lošije. Možete raditi sa rukama šta god poželite, manikir sa ovim nadlakom u stanju je da premaši i nedelju dana. Fantastična dugotrajnost.

essiečetkicaessielak

DA LI STE PROBALE OVE NADLAKOVE / PLANIRATE LI IH KUPITI? KAKVA SU VAŠA ISKUSTVA / DA LI STE ČULE NEČIJE MIŠLJENJE? 🙂

Prati me ili podeli blog post: