NAPRAVI SAMA! Puter za negu noktiju i zanoktica na prirodnoj bazi (video)

IMG_0575Današnji video tutorijal duže vreme se prelamao kao ideja u mojoj glavi i konačno sam odlučila da napravim nešto što će moje nokte i zanoktice negovati na adekvatan i, pre svega, potpuno prirodan način. Prvo sam razmišljala šta bih mogla da upotrebim od sastojaka kako bih obuhvatila sve ono što je bitno za zdravlje noktiju i zanoktica. Zbog rizika sam odustala od pojedinih sastojaka i trudila sam se da obuhvatim prirodne sastojke koji uveliko važe za prijatelje zdravih prirodnih noktiju. U nastavku čitajte o ovom projektu na koji sam jako ponosna.

Smatrala sam da je ovo nešto što svaka od nas može napraviti kod kuće, bez preke potrebe da za ovakve preparate trošimo veliki novac. U prekookeanskim zemljama poslednjih par godina uveliko su popularni homemade puteri za negu noktiju, pa su postale retke one strane blogerke koje koriste ulje za negu zanoktica. Razlog je taj što puter obuhvata i nokte i zanoktice, samim tim dobitak je dvostruk (iliti narodski “jednim udarcem dve muve”). Načinila sam grešku što u startu nisam pomešala sve sastojke dok sam grejala vosak na ringli. To sam ispravila tako što sam ceo puter vratila u jednu teglu, koju sam potopila u šerpu punu vrele (ključale) vode. Zatim sam tako otopljen puter vratila u ambalažu i ostavila da se stegne. Rezultat i primenu putera možete videti u videu iznad.

Dosadašnje (istina skromno) iskustvo sa ovim puterom je fantastično, prethodnih nedelju dana nanosila sam ga na nokte nakon što su mi ruke provodile dosta vremena u vodi i moram mu odati priznanje za to što, zaista, dubinski neguje i čini nokte i zanoktice hidriranim, što me čini još više ponosnom jer sam napravila nešto što će mi zameniti većinu proizvoda koje imam, i to na duže staze. Nakon određenog vremena ću snimiti i video u kojem ću detaljnije preneti moje utiske.

puterzanokte

nega ruku, nega noktiju, nega zanoktica, lečenje zanoktica, upala zanoktica, puter za nokte, puter za zanoktice, maslinovo ulje za nokte, kokosovo ulje za nokte, saveti za negu noktiju, saveti za nokte, zdravi nokti, recept za zdrave nokte

DA LI VAM SE DOPADA OVA IDEJA? PLANIRATE LI DA ISPROBATE?

Prati me ili podeli blog post: