Moja kolekcija cetkica za nail art! Koja cemu služi i primer upotrebe lepezaste cetkice + video tutorijal

sneznaoluja-1024x568Video tutorijal snimljen je sasvim spontano, nakon što sam došla sa fakulteta i probala Golden Rose Matte Top coat, za kojeg nisam znala ni da postoji i svoje vidno oduševljenje podelila na Instagramu (klik!). Odmah sam ga testirala, a usput sam snimila svoju kolekciju četkica, jer sam skoro dobila pitanje da li mogu da objasnim koja četkica čemu služi? To nisam učinila u videu, ali ću učiniti u ovom članku.

Ovo je moja kolekcija i nije potpuna, jer su se dve četkice zagubile (Essence četkica za tanke linije i još jedna slična) i nigde ne mogu da ih pronađem, a jedan deo nisam uslikala iz prostog razloga što te četkice ne koristim često (neke čak nisam nikada koristila) i te sam većinom lično napravila za korišćenje akrilnih boja. Čuvam ih u staklenoj čaši (prikazana u videu ispod).
IMG_2117-1024x575
Ovo je video u kojem možete videti moju (nazovi skromnu) kolekciju četkica 
Koja čemu služi? Osnovne četkice za nail art
  • Lepezasta četkica (eng. Fan brush) vrlo je zastupljena u nail art-u, jer ima par značajnih primena. Prvu možete pogledati u tutorijalu koji sledi u videu nakon prikazivanja kolekcije. Takođe, sa njom se vrlo lako postiže gradijent efekat (ukoliko vam je težak i ne možete da ga savladate), a isto tako je značajna za posipanje glitera po noktima (praktično, jedini alat koji omogućava lakši rad sa gliterom i šljokicama).
  • Četkice za “One stroke” tehniku, sa ravnom ili sečenom (konusnom) ivicom (eng. Flat brush / Flat angled brush) – One stroke tehniku pokazala sam u jednom od skorašnjih videa (ovde!), a za početne korake pogledajte i stari video sa starog kanala (ovde!). U zavisnosti koje veličine cvet želite da izradite, koristićete četkicu sa ravnom (veliki cvet) ili konusnom ivicom (mali cvet). Obično koristim sa ravnom ivicom, jer mi je ona lakša za rukovanje (moje akrilne boje su lošeg kvaliteta i praktično ne mogu ništa da uradim sa konusnom ivicom).
  • Tačkalica (eng. Dotting tool) (nepravedno, u domaćim internet krugovima, krštena i kao “heklica”) – služi za izradu tačkica na noktima, i za mene je najbitnija alatka za nokte. U setovima se obično nudi tačkalica za sitne tačke (jednostrana je i veličine kao nešto deblja igla), ali van setova možete pronaći i neku dvostranu tačkalicu za pravljenje većih i manjih tački. U videu sam navela gde sam kupila svoju. Mnoge devojke je nazivaju heklicom. Heklica je alatka za heklanje (logično) i ne znam kojom je magijom dospela u nail art vokabular. 
  • Kratka četkica za detalje (eng. Detail brush) – kao što i sama reč kaže, pomaže vam oko izrade pojedinih sitnijih detalja. Kada se potopi u lak (ili se pokvasi vodom) je mnogo tanja nego što u videu deluje. *U nekim drugim setovima četkica za detalje je još tanja i sitnija u odnosu na četkicu iz mog seta.
  • Duga tanka četkica (eng. Striping brush)na drugoj fotografiji prva četkica sleva, izuzetno značajna u mojoj kolekciji i često korišćena, što ste verovatno primetile u tutorijalima. Služi za izradu dugih štrafti na noktima, izradu geometrijskih oblika, za isticanje smajli linije pri izradi francuskog manikira i za sve ostalo gde je potrebna izrada duge, tanke linije.
  • Četkica pod nagibom – jedina koju nikada nisam koristila, a pomaže pri izradi sitnih detalja na teško dostupnim mestima (u teško dostupnom uglu nokta), i iz tog razloga je metal savijen i pod uglom, jer je namera da olakša težak posao. Meni, do sada, nije bila od koristi. Isto tako, ne razumem postojanje ove četkice. Možda će devojke koje se bave nadogradnjom noktiju i radom sa akrilom imati neki odgovor za mene, pošto za ukrašavanje prirodnih noktiju ne vidim svrhu postojanja ove četkice u setu (šta više, nikada nisam videla ni jednu blogerku da je koristi).
Podsetnik
Ukoliko želite da osvojite set od 7 četkica za nail art (sa slike ispod), pridružite se nagradnoj igri koja je u toku na mom blogu! >>> http://bydanijela.blogspot.com/2014/01/500-fb-pratilaca-60000-pregleda.html
IMG_2121-1024x768
To bi bilo sve! Nakon toga sam pomoću lepezaste četkice
odradila ovaj snežni-olujni manikir! Evo i par fotografija…
IMG_2132
IMG_2133
IMG_2134
Koje četkice od gore navedenih posedujete? Da li koristite nešto kao zamenu za četkice?
Prati me ili podeli blog post: