blog o prirodnim noktima

Catrice #890 How I matt your mother

IMG_1890Najčudnija nijansa laka koja me je na prvi pogled odmah kupila, iz prostog razloga što su mi, nakon maslinasto zelenih, sive i ljubičaste nijanse lakove omiljene. Još jedan lak u nizu koji će me stvarno naterati da se zaljubim u mat završnicu, ili kako proizvođač opisuje ovu završnicu: polu-mat. Upoznajte Catrice – How I matt your mother.

How I matt your mother je između tamno sive i indigo ljubičaste, dve nijanse koje su stvorile ovo savršenstvo od boje. Zaista dugo nisam bila ovoliko fascinirana recenzijom. Van fotografija, u prirodi, lak je tamno siv i taj ljubičasti podton se ne može lako uočiti, osim na suncu. Malo je gušći u odnosu na druge mat lakove koje posedujem. Nanošenje je sasvim pristojno, četkica lepo raspoređuje lak duž nokta, ali jedan sloj je nedovoljan. Razlog je što, kao što ste verovatno uočile, lak projektuje efekat brušenog metala, što je i naglašeno nalepnicom na čepu “Brushed metal effect”, a taj efekat je neprimetan nakon jednog sloja. Suši se vrlo brzo, a mat dobija brušeni efekat 5 minuta nakon nanošenja. Na fotografijama imam dva sloja laka i nemam nadlak.
Bočica sadrži 10 ml laka, a do njega sam došla indirektno, preko žene koja dobavlja kozmetiku iz Nemačke, a zatim prodaje u Srbiji. Kontaktirajte Jovanu ukoliko ste zainteresovani sa neke lakove sa ove FB stranice (klik!).
Catrice je austrijska kozmetika, nažalost još uvek nedostupna u Srbiji, ali dostupna u neki zemljama regiona. Lakovi su 3-free (ne sadrže dibutil ftalat, toluen niti formaldehid). Posetite njihovu FB stranicu ovde (klik!)
IMG_1892
IMG_1894
IMG_1897
IMG_1899
IMG_1900
IMG_1902
IMG_1904
Da li biste nosile ovakav lak?