blog o prirodnim noktima

Essence Floral Grunge #03 Grunge me tender

IMG_1333Moj prvi Essence lak iz njihove Floral grunge kolekcije. Ovo je jedan mat lak ispunjen belim šimerom – takozvana suede završnica, pastelno zelene/mint boje. Vrlo privlačan čak i u ovim hladnim danima, mada mislim da bi na proleće posebno zablistao.

Lak mi je kupila moja sestra i bio je na sniženju u Lilly drogeriji (okrugli stalci, gde stoji roba na akciji), za 139 rsd, iako im je prvobitna cena bila 249 rsd. Poseduje 10 ml laka. Ne znam da li ih još uvek ima u DM drogerijama, proverite. Grunge me tender sve blogerke opisuju kao mint lak, međutim po meni je ovo pre jedna lepa matirana pastelno zelena boja ispunjena sitnim belim prahom, sa mint primesama, naročito na dnevnom svetlu. Uveče na veštačkom svetlu se ponaša kao pastelno zeleni lak, bez trunke naznake mint podtona. Moram priznati da me na dnevnoj svetlosti po malo podseća na Avon Nailwear pro+ Honeydew dazzle (već predstavljena recenzija ovde!), koji je, kao što možete videti na slici ispod, “mintastiji” od Grunge me tender. Kako se Vama čini? *Honeydew dazzle je levo i sadrži sitno mlevene flekice.

Definisaću ga kao “nešto između”. Ali baš u tome i jeste draž, ovakvi lakovi su upravo zbog toga posebni i neodoljivi. Poseduje sitan, jedva vidljiv beli šimer koji projektuje prelep sjaj kao svetlucanje snega, naročito na suncu. Jedan sloj nije dovoljan, dosta se provide nokti i ni malo nije privlačan. Sa drugim slojem je već druga priča, kao što možete videti na fotografijama. Lepo se maže, ali nešto sporije suši, pa pauzirajte malo duže između mazanja dva sloja. Sve fotografije dva sloja, bez nadlaka, dnevna svetlost.

IMG_1334
IMG_1336
IMG_1337
IMG_1338
IMG_1339
IMG_1342
IMG_1346
Da li Vam se sviđa suede završnica?