“Minimum minimorum” – Trenutni tretman mojih noktiju, neke novine i zapažanja!

IMG_10171-1024x769Prošlo je dosta vremena od prvog članka na temu moje lične nege i brige o noktima (koji je bio ubedljivo najtraženiji) – (klik!), tako da ste se tada detaljno mogle upoznati sa tim šta koristim od pribora ali i od preparative za negu. Ovaj put sam želela da pokažem onaj “mininum-minimuma” koji u poslednje vreme koristim kada brinem o svojim noktima. I kada nemam vremena, za ovih par koraka moram pronaći prostora. Rezultat bude približno ovakav…
U poslednje vreme ne volim kad su mi nokti predugački pa ih mnogo češće i duže turpijam nego ranije. Otkrila sam da sa grubljom turpijom mnogo bolje uspevam da oblikujem nokte, jer je kvadratni oblik noktiju (eng. square) za mene primaran i omiljen. Takav oblik negujem već godinu dana, iz prostog razloga što mi najbolje pristaje. Ono što sam fotografisala za ovaj članak je pribor koji koristim već dva meseca, svaka tri dana (sa izuzetkom poliranja, koje odrađujem jednom u dve nedelje).
  • Polir turpija
  • Obična dvostrana tvrđa turpija
  • Trimer za zanoktice (naročito pogodan za skidanje osušene kožice iz nokatnih kanala)
  • Glicerinska krema za ruke
  • Moj mix raznih hranljivih ulja, kojeg stavljam na područje zanoktica
  • Miss Sporty Nail expert manicure – Calcium strength complex
IMG_10001-1024x770
Posebnu brigu posvećujem slobodnim ivicama nokta (eng. free edge) jer su u poslednje vreme užasno osetljive, listaju se i pucaju (što je znak da nam dolazi hladnije vreme) pa moraju biti uvek zaštićene. Zato, nakon turpijanja, čak i kad ne poliram sve nokte, uvek ispoliram ivice (primetila sam da su očuvanije od kad to primenjujem). Izvinjavam se na mutnoj fotografiji slobodnih ivica, uprkos mom trudu fotoaparat je odlučio da bojkotuje fokus.
IMG_1008-1024x765
 IMG_1009-1024x770
Pošto su nokti počeli da dobijaju na žutilu planiram da upotrebim trik sa utrljavanjem sode bikarbone i limuna na nokte, u svakom slučaju ću javiti rezultate otklanjanja žutih tragova ukoliko ih bude bilo!
Prelazim na Fitogal glicerinsku kremu tj. novo otkriće koje me je prijatno iznenadilo. Jednom prilikom sam zaboravila kremu, pa sam uzela malo od drugarice. Nisam pogledala koja je krema u pitanju, bilo mi je potrebno samo da sprečim da mi ruke postanu suve. Potpuno me je osvojila, da sam je nakon par dana kupila u lokalnom marketu za 115 rsd (1 euro). Od tada vlada opšte oduševljenje ovom kremom, jer neverovatno hidrira, daje fenomenalnu mekoću i nežnost koži ruku, koja traje gotovo ceo dan. Dobra nega za male pare. Još jednom, oduševljena sam i ako imate suvu kožu, sve preporuke! Sadrži 80 ml, a proizvodi je DCP Hemigal (Leskovac, Srbija). Ispod možete pročitati i njen hemijski sastav.
 Neobradjene-fotografije1-1024x768
IMG_10241-1024x768
Moj mix ulja za zanoktice još uvek ne menjam, nanošenje sa četkicom mi je idealno i sviđa mi se kako deluje na to područje. U bočici se nalaze sledeća ulja: maslinovo, kokosovo, ricinusovo, ulje na bazi čokolade i grožđa.
IMG_1011-1024x771IMG_1013-1024x771
IMG_10161-1024x768
IMG_10181-1024x767
Imate li neke sugestije/preporuke za otklanjanje žutila?
Prati me ili podeli blog post: