blog o prirodnim noktima

Golden Rose Rich Color #112

IMG_1036

Ahh…ta ljubav na prvi pogled. A mislila sam da nikada neću imati omiljeni lak… Moje oduševljenje ovim lakom ne prestaje već danima, ovo je nešto najlepše što sam ikada nalakirala na svoje nokte, bez konkurencije! 😀 Ako me pratite od početka onda već znate da su mi zeleni lakovi omiljeni, naročito zagasiti i maslinasto zeleni (army) lakovi, ali današnji lepotan je prevazišao sve u mojoj kolekciji i zvanično preuzeo tron omiljenog zelenka. Kad sam saznala neke detalje u vezi sa ovom bojom, prošli su me žmarci ali sam ujedno shvatila zašto se u meni krije pravi urbex – Golden Rose Rich Color #112!

Ovaj lak spada u najnoviju turu RC kolekcije, koja je skoro stigla na prodajna mesta Golden Rose kozmetike. Nije prošao ni sekund mog razmišljanja, čim sam ga ugledala samo sam ga spustila na prodajni pult i rekla u sebi “Moj si mališa!”. Možda ste ovu boju zapazili i na mom logou? O da, konačno sam je pronašla! Malo čudan istorijat ima ova boja, u pitanju je nijansa poznatija kao Feldgrau (nem. field grey) – boja pešadijske uniforme Nemačke (i Nacističke) vojske, zaključno sa 1945. godinom, kada izlazi iz upotrebe. Znam, morbidno, no ja prosto oboooožavam ovu boju 😀 Moja baka, koja je inače bila medicinska sestra u II svetskom ratu, govorila je da je ovo “graorasta” boja, pa pretpostavljam da je koren reči uzet iz nemačke grau.
Neobradjene-fotografije11-1024x768
Lak je pigmentovana krema, ne previše sjajna, po formuli najsličnija ljubičastom Golden Rose Rich Color #47. Pokriva u jednom sloju sasvim solidno, mada je intezitet boje postignut najbolje sa dodatnim slojem. Vrlo lako se nanosi, prosto klizi sam od sebe i ne ostavlja tragove kuda je prošla četkica. Na dnevnoj spoljašnjoj svetlosti lak je gotovo siv sa vrlo malom primesom zelenog podtona. Uveče, na veštačkoj svetlosti, mnogo više vuče na maslinasto zelenu. Fotografije su dva sloja bez nadlaka, na dnevnoj svetlosti.
IMG_1045
IMG_1038
IMG_1039
IMG_1040
IMG_1041
IMG_1042
IMG_1043
IMG_1044
IMG_1051
Da li ste ljubiteljke ovakvih boja?