blog o prirodnim noktima

Catrice #45 Kitch Me If You Can + video pregled

catricekmiyc-007-1024x771Moja drugarica D. me uvek obraduje nekim sitnicama iz inostranstva, koje mi nisu dostupne ovde u Srbiji, međutim ovaj put me je oduševila jer je poklon bio mnogo veći… Istina je da mi je kupila dva Essence laka koja sam lično naručila, ali ostalo mi je ona dokupovala kao poklon, što uopšte nisam očekivala. Skakutala sam kao malo dete! I ovako javno želim da joj se zahvalim! Prvi koji ću predstaviti je lak kozmetike Catrice i, koliko sam uspela da vidim na sajtu, u pitanju je novitet u kolekciji Ultimate Nail Lacquer za Jesen/Zimu 2013. Velika mi je čast što ga predstavljam upravo sada!
Pre svega želim da istaknem jednu zanimljivost. Naziv laka na bočici se ne podudara sa nazivom na zvaničnom Catrice sajtu (klik!). Na bočici, prva reč je ispisana kao “Kitch” (engleska reč za “kič”), dok je na sajtu “Kitsch” (nemačka reč). Proverila sam nazive na bočicama blogerki koje su već objavile recenziju ovog laka, isti slučaj kao i kod mene.
catrice
Izvor/Source: Catrice.eu
catricekmiyc-004-1024x769
Primetila sam da u poslednje vreme češće nanosim šljoke i mislim da se polako prilagođavam gliter lakovima, s obzirom da ranije nisam bila njihov ljubitelj. Kitch Me If You Can je bogat šestougaonim gliterima srednje veličine koji se nalaze u providnoj i gustoj bazi, koja ne dozvoljava da “jurite glitere po bočici”. U bočici deluje da su gliteri ljubičaste boje, a zapravo ćete uočiti da su bledo rozi čim ih nanesete na nokat. Pored njih tu su i sitne tačkaste šljokice koje odsijavaju sve boje duge, što u opštem utisku opravdava prvu reč naziva laka 😀
catricekmiyc-010-1024x768
Iako stojim iza toga da nećete juriti glitere, već će u dovoljnoj količini uvek ostajati na četkici i biti spremni za nanošenje, nemoguće ih je naneti ravnomerno standardnim lakiranjem, već samo tapkanjem/utapkavanjem od korena nokta ka vrhu. Meni to nije smetalo. Neprijatan miris laka nisam osetila ni u jednom momentu. Četkica je pljosnata, što olakšava nanošenje glitera. Na fotografijama ispod možete videti neke od kombinacija ovog laka sa drugim bojama. Meni je najlepši sam! Šta Vi kažete?
Sve fotografije su bez nadlaka.
  • Svi Catrice lakovi imaju sedište u “COSNOVA beauty” u Frankfurtu (Nemačka) i poseduju 10 ml laka. Ista kompanija proizvodi i Essence lakove koji, zajedno sa Catrice, važe za lakove dobrog kvaliteta. Lakovi su 3-free, što znači da su u svom hemijskom sastavu oslobođeni sledećih štetnih sastojaka: formaldehida (tj. formalina), toluena kao i ftalata. Još uvek nisu dostupni na srpskom tržištu, ali ih možete kupiti u Hrvatskoj (“Kozmo” drogerije – klik!). Zvanični sajt Catrice kozmetike: http://www.catrice.eu/home.html
catricekmiyc 022
CANON28
catricekmiyc 023
catricekmiyc 014
catricekmiyc 024