On Sunday we`re matching manicures! Halloween

halloween 030 Uradila sam već početkom nedelje ono što sam zamislila i ispalo je i bolje nego što sam očekivala! Potreban je beli lak kao baza, i tri laka za gradijent efekat koji podseća na bundevu i svetlost sveće koja izbija iz njenih obrubljenih očiju i usana. Kad pomislim na Noć veštica, prve asocijacije su mi horor filmovi, svetleća bundeva i Veca veštica iz crtanih filmova! Sve to je bilo u opticaju, a prevagnula je bundevica 😀
Malo moje struke tj. etnološke uvertire 😀
Halloween (eng. Noć veštica) se, kao praznik, obeležava među žiteljima Severne i Srednje Amerike, kao i Zapadne Evrope, ciklično – 31. oktobra svake godine, a pretpostavlja se da praznik potiče još iz paganskog doba (upravo iz razloga što sam čin proslave poseduje paganske elemente, što podrazumeva: kostimirane zabave, okupljanje oko vatre i/ili igre u vezi sa vatrom…). Uopšte, samo verovanje u duhove i veštice čini običaj/praznik tipično paganskim. Iako je proslava ovog praznika tipična za Zapadno hrišćanstvo, poslednjih decenija praznuje se i u državama u kojima do skoro nije imao svetkovnu istoriju. U pravoslavnom hrišćanstvu, 31. oktobra obeležava se dan Svetog Luke, koji je mnogim srpskim porodicama zaštitnik kuće i obeležava se proslavom  porodične slave koja, slučajnosti ili ne, takođe vuče korene iz paganizma, jer su paganski Iliri slavili zaštitnika kuće, što je poznatije kao Kult Lara odnosno Kult mrtvih (slavljenje kućnih predaka).
Koristila sam:
1. Miss Sporty Silk base & top coat, pre bazne boje
2. CR (Cairuo) nail polish #06 Milk
(beli lak kao baza, sa “Project22Pan” liste)
3. Make up sunđer za gradijent efekat
4. Color Line #54 (narandžasti lak, sa “Project22Pan” liste)
5. CR (Cairuo) nail polish #89 (zagasito narandžasti/boja cigle)
6. Golden Rose Rich Color #35 (crni)
7. Crni gliter i lepezastu četkicu
halloween-003-1024x768
halloween-007-1024x768halloween-005-1024x767
halloween-004-1024x769
Htela sam da izazovem “hrapav efekat” u delu nokta gde je crni lak, pa sam dodala nešto više glitera kako bih namerno “preterala”. Sa nanošenjem glitera sam kretala od sredine nokta ka crnom predelu, pazeći da gliter ne pređe previše na najsvetliji deo nokta. Fotografije su zabeležene 3-eg dana nošenja, jer nikako nisam stizala da fotografišem nokte! Imam dva sloja nadlaka.
halloween 012
halloween 013
halloween 015
halloween 019
halloween 020
halloween 021
halloween 022
halloween 023
halloween 025
halloween 026
halloween 027
Ostatak Balkan beauty blogosfere ovako je predstavio Noć veštica…
BOO!
Prati me ili podeli blog post: