blog o prirodnim noktima

Gabrini Matte Nails #390

rihanapouritup 001Lak koji sam koristila kao bazu za dizajn “Rihanna – Pour it up” (klik!) je mat lak od – za mene – razočaravajućeg Gabrinija. Recenziju sam odvojila od dizajna, jer sam želela da istaknem da nemam dobro mišljenje o ovoj kompaniji tj. lakovima koje ona proizvodi, pre svega mislim na njihovu (ne)postojanost, ali ovaj je prevazišao moja negativna očekivanja. Danas predstavljam jedan od izuzetaka medju Gabrini lakovima, a deo je kolekcije Matte Nails.

Radi se o tome da je kolekcija Matte Nails iznenađujuće dobra i verovatno je jedina koja zaslužuje da joj pružite šansu. Za sada, imam tri Gabrini Matte laka i dobro su se pokazali. Ovo je jedna intenzivna, vamp jarka crvena boja. Formula laka je odlična, dovoljno je pigmentovan, a nakon dužeg vremena korišćenja nije se pretvorio u “žvaku”, što je standardno stanje kod mojih ostalih Gabrini lakova. Šta više, u potpunosti je zadržao isto likvidno stanje, a kupila sam ga pre nešto više od godinu dana. Takođe, potreban je samo jedan sloj za pokrivenost, što je nemoguće postići sa ostalim Gabrini primercima iz moje kolekcije. Na fotografijama imam dva sloja. Sloj prelazi u mat u roku od 50-ak sekundi nakon nanošenja. Suši se ekstremno brzo, od 5-7 minuta. Dopada mi se što je izuzetno fotogeničan, uspela sam da prenesem njegovu realnu boju. Jako je ženstven i preporučujem ga (naravno, ako imate običaj da kupujete jeftinije lakove).
  • Svi Gabrini lakovi se proizvode u “KADIOĞLU Cosmetics A.Ş” u Turskoj i poseduju 13ml laka. U istoj fabrici se proizvode i Rapsodi lakovi koji, zajedno sa Gabrini, važe za lakove niskog kvaliteta. Na pakovanju nije naveden hemijski sastav, niti se može pronaći na internetu, ali se pretpostavlja da ovi lakovi sadrže tri štetna sastojka: dibutil ftalat, toluen i formaldehid. Možete ih kupiti na uličnim tezgama, u podzemnim prolazima kao i kod Kineza za 100 rsd (1 euro). Ne postoji zvanična FB stranica niti sajt na srpskom jeziku, ali za detalje možete pregledati zvanični sajt Gabrini kozmetike na engleskom ili turskom jeziku: http://www.gabrini.com/en/
CANON26
rihanapouritup 003
rihanapouritup 004
rihanapouritup 005
rihanapouritup 006
rihanapouritup 007
rihanapouritup 008
rihanapouritup 012