Homemade nail lak za nokte #1 by Danijela “In the circus”

franken1 018 Moj prvi pokušaj pravljenja laka u kućnoj verziji dogodio se pre oko dve godine, kada sam u običan providni lak ubacila malu količinu senke u prahu. Završio se neslavno, jer se isti taj kvazi-lak stegao i završio u kanti nakon par nedelja, mada je nijansa bila jako lepa. Ovo je moj drugi pokušaj, a ovog puta sam se opredelila za nešto sigurniji eksperiment – pomešala sam lakove koji su bili “pri kraju”, i tako je nastao ovaj ljubičanstveni od mila nazvan “In the circus”.

Volim da čitam ovakve vrste postova i da gledam YouTube snimke u kojima devojke prave homemade lakove. To je jedno zanimljivo igranje bojama, koje može trajati u nedogled! Od starta sam znala šta želim, a to je ljubičasti lak – u poslednje vreme oskudevam sa njima. Bez razmišljanja sam ugrabila stari lak kompanije Londessa pod imenom Venezia, nepoznatog broja. Formula i postojanost ovog laka tokom “njegovog plodonosnog veka” bila je sasvim korektna, ali bočica je ostala skoro prazna i bilo mi je žao da bacim ostatak laka. Koliko sam uspela da vidim na njihovom sajtu, ova kolekcija se više ne proizvodi – zato sam na kolažu ispod ilustrovala lak Venezia sa sličnom nijansom sadašnje kolekcije Flert.
 
CANON20-1024x768
Maybelline Colorama #03 Tutti Fruitti je blago rečeno najgori gliter lak koji sam ikada posedovala, bez konkurencije, i to ne što se tiče same formule već nijanse. Nakon njegovog nanošenja, uvek bih pokvarila izgled baznog laka, jer šljokice borave u nedefinisanoj ružičasto-ljubičastoj bazi, koje čak ni na tom baznom podlogom ne bi izgledale zadovoljavajuće. Ipak, i njega je bilo vrlo malo u bočici.
Maybelline Salon expert #04 Fuchsia Hot Pink sam predstavila u jednom od postova (klik!). Ovaj lak se više ne proizvodi i sada se može naći eventualno putem nekih on-line razmena. Bio je odličan lak, kojeg sam želela da iskoristim bukvalno do kraja, kako bih sačuvala i četkicu koja je fenomenalna.
CANON1-1024x640
Mešanjem ova tri laka nastalo je nešto što nisam ni mogla da zamislim, nastalo je baš ono što sam priželjkivala. Šljokice su odigrale svoju ulogu maestralno, i bez njih lak bi izgubio na originalnosti.
Da li se vama dopada koliko i meni? Na fotografijama imam dva sloja laka (bez nadlaka).
CANON23
CANON-1024x640
franken1 015
franken1 017
franken1 022
franken1 024
franken1 025
franken1 026
Prati me ili podeli blog post: