Bollywood fan – First attempt!

funbrushart 016Ovo je moj prvi pokušaj ukrašavanja noktiju pomoću lepezaste četkice (poznatije kao fan nail art brush). Imam ih dve, a kod jedne od njih (Essence nail art multi effect brush) su dlake mnogo gušće raspoređene i znatno je teže raditi bilo šta sa njom na noktima, pa je koristim isključivo za posipanje glitera. Za ovaj dizajn sam koristila lepezastu četkicu iz seta koji sam kupila kod lokalnih kineza za 350 rsd (3,5 eura).
Lepezasta četkica je jedna od mnogih koje se mogu pronaći u setovima četkica za manikir i obično (najčešće) se koriste za nanošenje glitera na nokte, međutim u skorije vreme je pronađena još jedna zanimljiva primena te iste četkice. 

CANON17-1024x768
Najpre, potrebno je da se četkica “razbaruši” između dva prsta (poželjno je čak da je pokvasite i dobro obrišete ostatak vode sa nje), a zatim se vrhovi četkice nežno umoče u lak u željenoj boji – koju ste prethodno naneli na neki papir (ja sam koristila bronzani lak za šaranje). Vrhovima četkice treba polako i nežno prevući lak sa jednog kraja nokta na drugi (horizontalno ili vertikalno, šta vam se više sviđa). Ovog puta sam izabrala horizontalno. Isti proces možete ponoviti sa nanošenjem još lakova u različitim bojama, ali ja sam se zadržala na jednom jer me je spoj šljiva-ljubičaste i bronzane fascinirala i podsetila na Bolivud!
CANON182-1024x768
Šljivasto-ljubičasti lak nanela sam na kažiprst i mali nokat – Golden Rose with protein #261 dok sam ostala dva nalakirala sa Flormarom #410. Za šaranje sam iskoristila lak kompanije The Color Workshop, koji nemaju ni brojeve niti nazive. Lak je poklon iz Kanade. 
Sve fotografije su zabeležene sa nadlakom. Da li vam se sviđa ova kombinacija boja? Meni je sjajna! 😀
CANON191-1024x768
funbrushart 011
funbrushart 007
funbrushart 008
funbrushart 009
funbrushart 010
funbrushart 014
Prati me ili podeli blog post: