blog o prirodnim noktima

Oriflame Beauty – SREDSTVO ZA UKLANJANJE ZANOKTICA

18936_2
Izvor/Source: http://rs.oriflame.com/products/product-detail.jhtml ?prodCode=18936

Konačno, prva recenzija proizvoda za negu noktiju na ovom blogu. Ujedno, ovo mi je prvi proizvod koji sam kupila namenjen odstranjivanju zanoktica, jer do sada nisam imala potrebe da ih koristim. Nadala sam se pozitivnijim utiscima. Moram reći da me nije posebno oduševio, očekivala sam mnogo više. Detaljnije o ovom sredstvu možete videti na linku (klik!). Dolazi u tubici sa 7 mililitara sadržaja, a kupila sam ga na sniženju u julskom Oriflame katalogu za 199 rsd (1,9 eura), dok mu je stalna cena 369 rsd (3,6 eura).

avgnov-0013-1024x769
avgnov-0063-1024x767

Sredstvo je vodenasto-gelaste formule, providno zelene boje i vrlo prijatnog mirisa, koji podseća na kremu (meni obično gelasti proizvodi mirišu na alkohol), ali ovaj kroz miris nije imao “hemijske naznake”- najsličniji je mirisu Dove mleka za telo. U uputstvu na celofanu pakovanja se navodi sledeće: 3 minuta posle nanošenja potisnite zanoktice i isperite ruke. Nakon 5 minuta od nanošenja sredstvo se pretvorilo u, kako bih najlakše opisala, “vlaknastu” formu, i proizvelo vrlo sitna vlakna koja su se razvlačila po predelu zanoktica, pa su delovi zanoktica na pojedinim noktima naprosto nestala (da ne kažem otpala) pre nego što sam i stigla da ih potisnem. Ta njegova formula nakon sušenja je ono što mi se ni malo ne dopada.
Nije da ne obavlja posao kojem je namenjen, već obavlja na način koji se meni lično ne dopada. Pozitivna stavka je što je idealan za omekšavanje zanoktica, koje se zatim vrlo lako potisnu. Na kraju, od pet zvezdica ocenila bih ga sa tri, jer sam nakon ispiranja ovog sredstva ipak morala da upotrebim trimer za zanoktice, jer su na nekim delovima zanoktice bile potisnute, a na drugima su “štrčale”, što je izgledalo jako ružno.
Na internetu su mišljenja podeljena u vezi efikasnosti ovog sredstva, a ja bih najradije ostala suzdržana i ponovo naglasila već rečeno: nije da ne obavlja posao kojem je namenjen, već obavlja na način koji se meni lično ne dopada.

CANON91-1024x640
Na kraju: ako biste me pitale Da li da ga naručim ili ne? rekla bih da pokušate, pod uslovom da izbegnete stalnu cenu i sačekate sniženje. Verujem da bi nekim devojkama ovo sredstvo sigurno odgovaralo, jer je daleko od lošeg. Ali eto, moji utisci su takvi kakvi su.