blog o prirodnim noktima

Revlon – Orange Pop 365 – Scented when dry

revlon4Jedinstveni narandžasti lak u mojoj kolekciji kojeg (pored još jednog Pupinog laka) zaista volim i rado ga nosim – pogotovo leti! Ovu kolekciju Revlon je izbacio na leto 2010. godine, a njena posebnost je dodatak mirisne note, koja se oseća ubrzo nakon sušenja.

revlon5
Savršenstvo u malom, preko boje, formule do laganog nanošenja. Neobična nijansa (rekla bih prava brokatno narandžasta), s jedne strane podseća na “Bolivud”, a sa druge na vintaž modu, koja (konkretno mene) podseća na detinjstvo, na garderobu koju su tada nosile sredovečne žene, a posebno na (ako se sećate) kutijicu za odlaganje karmina, brokatno narandžaste boje sa zlatnim vezom 😀
Ima dozu zlatnog shimmer-a, koji golim okom nije vidljiv ali koji znatno popravlja ovu nijansu, jer bi bez tog odsjaja ova narandžasta bila po malo dosadna i “već viđena”. Čak, taj shimmer doprinosi da završnica u par navrata deluje metalik, iako nije. Generalno, bogat je shimmer-om, deluje jako svečano, a sama nijansa je kao stvorena za preplanuo ten.
Formula je ređa, ali sam jednim slojem uspela poprilično uspešno da pokrijem površinu nokta, jer je četkica duguljasta i sa njom se vrlo lako preusmerava dok se razmazuje duž nokatne ploče. Pored toga, četkica je tanka i lako se može doći do teško dostupnih mesta na noktu – ako slučajno izostavite neki deo pri lakiranju. Lak je 3 free (ne poseduje DBP, toluen i formaldehid). Nalepnica “scented when dry” ukazuje na to da poseduje miris, odmah nakon sušenja (u roku od 5 minuta se suši jedan sloj). Nekome miriši na pomorandže, drugima na mango, mene konkretno uopšte ne podseća ni na jedno ni na drugo, već na čuvene žvake u obliku cigarete iz 90-ih poznatije kao “Čunga lunga” haha! Tako da, ovaj lak je za mene jedan “time trip” nazad u prošlost.
Mislim da bi nadlak pokvario izgled, tako da sam ga preskočila ovaj put! Fotografije: dva sloja
revlon1
revlon2
revlon3
revlon6
revlon7
revlon8