blog o prirodnim noktima

KAKO DA MATIRATE LAK ZA NOKTE? bydanijela (video tutorijal)

mat lak kako matirati lak za nokte matiranje lakaUspela sam da sprovedem u delo sugestiju za tutorijal od jedne devojke koja me prati na mom kanalu! Juče sam obradila i objavila video. Ujedno sam po prvi put u svojoj YouTube istoriji uspela da uradim tutorijal sa trajanjem manje od minuta, stoga sam dodatno ponosna! 
Ukoliko želite da matirate lak za nokte, potrebna vam je posuda sa vrelom vodom i jedan lak!
 

Korak 1: Pripremite vrelu vodu (tačnije, potrebna vam je para!)
 
Korak 2: (u medjuvremenu) dok je voda još uvek vrela, nanesite jedan tanak sloj laka ( u ovom tutorijalu koristila sam Golden Rose Rich Color – Maxi brush #35). Moj iskren savet je da koristite dovoljno pigmentovan, ali ujedno izbegnite previše gust lak jer se pojavljuju štrafte i neravnine, pa na nekim delovima može da se zadrži sjaj dok je na ostatku nokta lak matiran što izgleda užasno neuredno. Ovo ne kažem iz iskustva već sam videla rezultate drugih devojaka (sve koje su koristile ekstremno gust lak, rezultat je loš)…
 
Korak 3: Stavite ruku iznad posude sa vrelom vodom i držite tako 30-ak sekundi
GOTOVO! Matirale ste svoj lak za nokte!
 
Meni se ovo mnogo svidelo! Lak sam nosila dva dana, i efekat je ostao isti (mat se ne vraća u sjaj! što je super). A kao što i same znate, sjaj možete vratiti providnim lakom. 🙂
 
P.S 
*Mali propust, palac na desnoj ruci mi je ostao polusjajan (!) jer nisam stigla da nalakiram celu desnu ruku, a para je već nestajala. Tako da obratite pažnju na to, para mora biti poprilično jaka!
*Jedna blogerka je na sajtu Bellashoot.com ispod moje slike prokomentarisala:
I just wanted to emphasize that pouring the hot water into a bowl as you have said, is a good idea because steam can cause burns. Pouring it into the bowl can help it cool off a bit.

mattutorijal 004

mattutorijal 007

mattutorijal 008

mattutorijal 018

mattutorijal 027mattutorijal 026
mattutorijal 025
YouTube: ByDanijela